|

Bekir Bozdağ: FETÖ dışında başka unsurlar da var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TSK içinde FETÖ dışında başka unsurların da bulunduğunu söyleyen Bozdağ, "FETÖ'nün yalnız olduğunu hiç düşünmedim. TSK içerisinde yerleştiği teröristlerin darbe planının bütün aşamaları onlar tarafından planlanıyor. Pensilvanya'ya götürülüyor. TSK içindeki FETÖ'cülerin dışında başka unsurlar da var. İçerde de var bu darbeye destek veren çok sayıda kişiler" dedi.

Yeni Şafak
01:40 - 6/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:53 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Bekir Bozdağ: FETÖ dışında başka unsurlar da var​
Bekir Bozdağ: FETÖ dışında başka unsurlar da var​

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Habertürk televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Darbe girişimiyle ilgili yaşadıklarının sorulması üzerine Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu sıralarda yaşanan hareketliliği, telefonla kendisini arayan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'ten öğrendiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'la yaptığı konuşmanın ardından olayın bir darbe girişimi olduğunu öğrendiğini, darbe teşebbüsünün başladığı sıralarda evinde yalnız olduğunu anlatan Bozdağ, ilk olarak 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'na yürüyerek gitmeyi ve buradaki vatandaşlarla darbeye karşı direnmeyi düşündüğünü dile getirdi.

Bozdağ, daha sonra yaptığı istişarelerin ardından TBMM'ye gitme kararı aldığını, çeşitli televizyon kanallarına bağlanarak açıklamalar yaptığını hatırlattı.

Mecliste konuşma yaptığı sırada, TBMM'nin bombalandığını anlatan Bozdağ, Meclisin çalışmasından ve meydan okumasından darbecilerin rahatsız olduğunu, bunun üzerine TBMM'ye bombaların atıldığına inandığını bildirdi.

FETÖ'nün Mecliste bulunan herkesi öldürmek istediğini ifade eden Bozdağ, FETÖ'nün TSK içerisine yerleştirdiği teröristlerin, ihanetin büyüğünü yaptığını, milletin kalbine ve millete bombalar attığını vurguladı.

'FETÖ taşerondur'

"FETÖ yalnız mıydı?" sorusu üzerine, Bozdağ, örgütün hiçbir zaman yalnız olduğunu düşünmediğini belirtti. Bakan Bozdağ, Türkiye'deki bütün darbelerin hepsinin taşeronlar tarafından yapıldığının altını çizerek, "FETÖ son darbede kullanılan taşerondur ama Türk halkı hem FETÖ terör örgütünü hem onun tasmalı teröristlerini hem de o tasmayı onların boyunlarına takan güçlerin tamamını o gün yenmiştir." dedi.

Başka güçlerin, Türkiye'deki darbe teşebbüsünün başarıya ulaşmasını beklediğini belirten Bozdağ, FETÖ'yü kullanan güçlerin de olduğuna dikkati çekti.

'FETÖ, dinde reformu da yapacaktı'

Türk milletinin, tankların, savaş uçaklarının karşısında durarak, demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Benim görüşüm şu, darbe başarılı olmuş olsaydı, FETÖ terör örgütü kurucusu ve yöneticisi terörist başı Gülen, Humeyni'nin Tahran'a indiği gibi Pensilvanya'dan Türkiye'ye dönecekti. Türkiye'nin bir kısmının, Türkiye'den ayrılma ihtimali doğacaktı. Bu darbe teşebbüsünü halk kabul etmeyeceği için biz de kabul etmezdik, kimse kabul etmezdi, bir iç çatışma çıkacak, ne kadar süreceğini kimse kestiremezdi. Arkasından Türkiye'nin yabancı güçler tarafından işgaline kadar gidecek sonuçlar doğurabilir ve en önemlisi de dinde reformu da FETÖ terör örgütü yapacaktı. Dinde reform dediğimiz şey, Kur'an ve sünneti FETÖ terör örgütünün kendine göre değiştirmesi... Bütün bunlara Türk halkı rıza gösterir mi? Göstermezdi."

Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye'nin 15 Temmuz'da sadece darbeden değil, mandadan, bölünme riskinden ve kardeş kavgasından da kurtulduğuna vurgu yaptı.

"Kontrollü darbe" iddialarına ilişkin Bozdağ, darbe teşebbüsünü Türk milletinin birlikte engellediğini söyledi.

"Ben Meclisteyim, konuşuyorum, bomba benim tepeme atılıyor. Kendimizi öldürtmek için bomba mı attırıyoruz biz?" diyen Bozdağ, "kontrollü darbe" söyleminin Türk milletine yapılan hakaret olduğunu dile getirdi.

Bozdağ, "Kontrollü darbe" ifadesinin FETÖ elebaşı Gülen'e ait olduğunu belirtti.

Adil Öksüz, Kemal Batmaz ve Harun Biniş gibi örgütün yöneticilerinin daha öncede bilinip bilinmediğinin ve MİT tarafından takip edilip edilmediğinin sorulması üzerine Bakan Bozdağ, Akıncı iddianamesinde Öksüz'ün ve Batmaz'ın ABD'ye gidişlerine, darbe toplantılarına ilişkin bilgiler yer aldığını hatırlattı.

Bozdağ, söz konusu bilgilerin daha önce bilinmediği, darbe girişiminin ardından soruşturma yapan savcıların bunları ortaya çıkardığını bildirdi.

'TSK içinde FETÖ dışında başka unsurlar da var'
TSK içindeki farklı yapılanmalara dikkat çeken Bakan Bozdağ sözlerine şöyle devam etti: FETÖ'nün yalnız olduğunu hiç düşünmedim.
TSK
içerisinde yerleştiği teröristlerin darbe planının bütün aşamaları onlar tarafından planlanıyor.
Pensilvanya
'ya götürülüyor. Adil Öksüz ile Kemal Batmaz'ın yurtdışı kayıtlarına bakınca görüyorsunuz. FETÖ hepimiz bildiği bir numaralı faili. Şimdi burada örgüt bu işin taşeronluğunu yapıyor.

TSK içindeki FETÖ'cülerin dışında başka unsurlar da var. İçerde de var bu darbeye destek veren çok sayıda kişiler.

Şu an yargıya hesap veriyorlar, bir kısmı aranıyor. Darbenin başarıya ulaşmasını beklediler. Türk halkının nasıl yalnız bırakıldığını gördük.

FETÖ'yü kullanan güçler var. Dışarıda FETÖ'yü kullanan bir yapı olduğu çok açık. Türkiye'de yapılmış darbelerin taşeronları var.

#FETÖ
#Bekir Bozdağ
7 yıl önce