|

BDP'nin adı da genel başkanı da değişti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin adı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) olarak değiştirildi. Partinin Eş Genel Başkanları Emine Ayna ile Kamuran Yüksek oldu.

Aa
00:00 - 11/07/2014 Cuma
Güncelleme: 17:49 - 11/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
BDP'nin adı da genel başkanı da değişti
BDP'nin adı da genel başkanı da değişti

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Eş Genel Başkanlıklarına Emine Ayna ile Kamuran Yüksek seçildi. BDP 3. Olağan Kongresinde partinin adı Demokratik Bölgeler Partisi olarak değiştirilmişti. Kongrede yapılan seçimde Demokratik Bölgeler Partisinin yeni Eş Genel Başkanları Ayna ve Yüksek oldu.

Partimiz negatif bir eylem çizgisi izlemeyecek

Eş Genel Başkan adayı Emine Ayna, BDP'nin adının Demokratik Bölgeler Partisi olarak değiştirileceğini söyledi. Önlerine konulan birçok sorumluluk ve görev olduğunu belirten Ayna, "Her partinin uzun orta ve kısa vadeli hedefleri olur. Bizim en kısa hedefimiz başkan Öcalan'ın özgürlüğü olacak. Çözüm sürecinden çok büyük talep ve beklentilerimiz var. Bu talep ve beklentilerimizi, partimiz aracılığıyla meşru anlamda planlayacağız" ifadesini kullandı.

Eş Genel Başkan Adayı Kamuran Yüksek de HDP'nin, Türkiye'de bütün halklar adına Türkiye'nin geleceği için siyaset yapacak bir parti olduğunu söyledi.

10 yıl önce