|

BDDK örgütünmüş

ByLock kullandıkları tespit edilen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) çalışanlarına ilişkin soruşturma tamamlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2017 Pazar
Güncelleme: 00:29 - 22/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

BDDK müşaviri, murakıbı, uzman ve uzman yardımcılarından oluşan 21'i tutuklu 5'i firari 26 şüphelinin, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. FETÖ ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle BDDK'dan atılan 38 çalışanın 33'ünün ByLock kullandığı tespit edilirken, hepsinin de bu programı yoğun olarak kullananların oluşturduğu 'kırmızı liste'de yeraldığı belirlendi. İddianameye göre, 17-25 Aralık sürecinde BDDK'daki yöneticilerin, bankacılık sistemi bakımından hayati olan üç denetim daire başkanının ve bunlardan sorumlu başkan yardımcısı da dahil 170 murakıptan 89'unun FETÖ'yle bağı tespit edildi.



İŞTE KURUMASIZMIŞ FETÖ'CÜLER


62 sayfalık iddianamede ByLock kullandığı belirlenen isimler şöyle sıralandı: BDDK Başkan Müşaviri Murat Türker, yeminli murakıplar Eren Özen, Musa Gökçe, Selim Erbağcı, Ömer Çalık, Serkan Güngör, Yusuf Çalışkan ve Abdullah Özkaldı, yeminli murakıp yardımcıları Ramazan Kırdağ, Süleyman Üner, Kayhan Kahyalar, Gökhan Konak ve Arif Özoğlu, uzman yardımcıları Büşra Bakar, Merve Er, Orhan Kırtay, Rüştü Harun Ergüneş, Sedat Aras, Turgut Atıcı, Remzi Yıldız, Mehmet Baytok ve Mustafa Turan, bankacılık uzmanları Neslihan Aksakal, Mustafa Şimşek ve Bayram Çakır ile bankacılık uzman yardımcısı Aytunç Bakır. Firariler ise Turgut Atıcı, Mustafa Turan, Yusuf Çalışkan, Abdullah Özkaldı ve Mehmet Baytok.


#BDDK
#FETÖ
#İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
8 yıl önce