|

Bavulla para kaçıran FETÖ'ye büyük darbe

FETÖ üyesi işadamlarının havalimanlarında görevli örgüt üyesi trafik kontrolörleriyle ByLock'tan iletişim kurarak bavullarla para kaçırdığı MASAK raporları ile tespit edildi. Mali polis, işadamları Hakan Güvenç, Abdullah Yıldırım Demirci, Ferhat Emir, Gürkan Zorer ve Saffet Özbakı ile denetim yapmadan paraları geçiren 2 kontrolörü gözaltına aldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2016 Pazar
Güncelleme: 02:30 - 11/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'ye “himmet” adı altında finansal destek sağladıkları tespit edilen ve aralarında iş adamlarının da bulunduğu 55 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde 85 ekiple 57 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda paraları kaçıran işadamları ile birlikte 35 şüpheli gözaltına alınırken, ByLock ve Kakao gibi şifreli mesajlaşma programlarını kullanan şüphelilerden 9'unun yurtdışında olduğu belirlendi.



BAVULLARLA 48 KG. PARA GÖTÜRDÜLER


FETÖ üyesi işadamlarının, örgütün şifreleri mesajlaşma ağı ByLock üzerinden iletişim kurarak paraları kaçırdıkları belirlendi. Örgüt adına toplanan milyonlarca doların, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki bazı hava trafik kontrolörleri ile işadamlarının ByLock konuşmaları sayesinde kolayca kaçırıldığı öğrenildi. Kontrolörlerin bavullardaki paraları yokmuş gibi gösterdikleri kayıtlara geçerken, iş adamlarının paraları Tanzanya, Uganda ve Kazakistan'a götürdükleri ortaya çıktı. Toplamda 48 kg. paranın kaçırıldığı tespit edilirken, miktarı ise netlik kazanmadı.



10 TEMMUZ 2014'TE ÇIKIŞ YAPILDI


Mali polis, FETÖ üyesi iş adamları Hakan Güvenç, Abdullah Yıldırım Demirci, Ferhat Emir, Gürkan Zorer ve Saffet Özbakı'yı gözaltına aldı. Ayrıca işadamlarının paraları geçirmesini sağlayan 2 kontrolör de yakalandı. 5 işadamının 10 Temmuz 2014'te Atatürk Havalimanı'ndan 48 kg ağırlığındaki 5 bavulla Tanzanya'ya çıkış yaptıkları, 14 Temmuz 2014'te 18 kilogramlık 1 çanta ile dönüş yaptıkları tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin söz konusu tarihin öncesi ve sonrasında Tanzanya, Uganda ve Kazakistan gibi farklı ülkelere yoğun şekilde seyahatte bulunduğu da belirlendi.


#ByLock
#FETÖ
#Hakan Güvenç
#Abdullah Yıldırım Demirci
#Ferhat Emir
8 yıl önce