|

Başyaver olacaktı

Darbe öncesi Cumhurbaşkanı Başyaverliği için aday havuzu oluşturduğu ortaya çıkan FETÖ’nün adaylarından birisinin de TRT baskınını koordine eden ve sözde sıkıyönetim bildirisini okumakla görevlendirilen cuntacı Yarbay Ümit Gençer olduğu ortaya çıktı

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:01 - 10/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Başyaver olacaktı
​Başyaver olacaktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 534 şüpheli hakkında hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı iddianamesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Elde edilen yeni deliller ışığında 17 Nisan 2017'de yeniden ifadesine başvurulan FETÖ'cü Yarbay Ümit Gençer’in Akıncı Üssü’ne bildiri prova için gittiği bilgisi iddianamede yer aldı. Bildiriyi okurkenki görüntüleri gösterilen Gençer, görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını iddia etti.

KALEMİ ARAÇTAN ÇIKTI

15 Temmuz günü Akıncı Hava Üssü’nde FETÖ imamı Kemal Batmaz ile konuştuğu görüntülere yansıyan Gençer’in ayrıca olay tarihinden önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı emrine tayininin çıktığını, haricen Cumhurbaşkanlığı Başyaveri adayı olduğunu bildiğini aktardı. TRT baskınına gittiği askeri araçta Gençer’e ait bir de dolma kalem bulunduğu belirtilen iddianamede, “Yapılan açık kaynak araştırmasında pahalı marka bir dolmakalemin FETÖ/PDY mensubu subaylar arasında, 1 ABD Doları gibi parola gibi kullanıldığı değerlendirilmektedir” denildi. İddianamede, TRT ve TÜRKSAT için görevlendirilen örgütün sivil mühendisleriyle ilgili de bilgiler yer aldı.



MÜHENDİSLER FİRARDA

Şüpheli Serdar Kaya’nın Ankara’da Ennea Bilişim Şirketinin ortaklarından olduğu, kendisi ve babasının ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi. Onur Demircan’ın ise Havelsan’da çalıştığı ve 17 Temmuz'da yurt dışına kaçtığı vurgulandı. ByLock kullanıcısı Mustafa Aras’ın da 19 Temmuz'da yurt dışına kaçtığı vurgulandı. Yine ByLock kullanan Mustafa Yıldız’ın da Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de çalıştığı, 21 Temmuz’da izne ayrıldığı ABD’den iadesi talep edildiği bildirildi.

Mühimmat
stokladılar

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi kullanılmak üzere 20 bine yakın mühimmatı, 13 Temmuz'dan itibaren depolamaya başladığı ortaya çıktı. 14 Temmuz 2016'da alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış, mühimmat mal sorumlusu astsubay kıdemli çavuş Levent Karakılıç ve üsteğmen Arif Aydınoğlu'nu yanına çağırarak mermi hazırlamalarını emretti. Köşk Birliğine 8 bin, Alay Muhafız Komando Bölük Komutanlığına 7 bin 20, Köşk Komando Bölük Komutanlığına 540, Komutan Konutları Bölük Komutanlığına 3 bin 340 olmak üzere 18 bin 900 mühimmatın teslim edildiği belirlendi.

#Cumhurbaşkanı
#Başyaver
#FETÖ
#TRT
7 yıl önce