|

Başyaver havuzu oluşturmuşlar

FETÖ’cü hainlerin Cumhurbaşkanı Başyaverliği için aday havuzu oluşturduğu ortaya çıktı. Akıncı iddianamesinin şüphelileri Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan ile Albay Nevzat Bilir’in de listede ismi geçiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:24 - 6/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Başyaver havuzu oluşturmuşlar
Başyaver havuzu oluşturmuşlar

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’nde yaşananlara dair iddianamede, cuntacıların “Cumhurbaşkanı Başyaver havuzu” oluşturdukları ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç’in hazırladığı iddianamede, darbecilerin sözde sıkıyönetim direktiflerinde ismi geçen şüpheli Cemil Turhan’ın bilgisayar çantasında bulunan CD’de “Cumhurbaşkanı Başyaver aday havuzu” başlıklı bir listenin yer aldığı belirtildi.


İKİ CUNTACI LİSTEDE

Söz konusu listede ise Akıncı iddianamesinin şüphelilerinden Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurumsal Dönüşüm Şube’de proje geliştirme kısım amiri olarak görev yapan Kurmay Albay Nevzat Bilir’in yer alması dikkat çekti. Her iki şüphelinin de yetkisi ve görevi olmadığı halde 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde bulunduğu anlatıldı.


BİRİ ÖKSÜZ’ÜN ADAMI

Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirlenen Bilir’in savunma yapmadığı belirtildi. Şüpheli Ali Tiryaki, 15 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında Bilir’in “Genelkurmay Başkanlığının emriyle Akıncılar Üssü’nde harekat olacak” diyerek Akıncı’ya gidilmesi yönünde talimat verdiğini aktardı. Yurtta Sulh Konseyi Üyesi olan Avıalan’ın ise Adil Öksüz tarafından gerçekleştirilen darbe toplantılarına katıldığı tespit edildi.

PARMAK İZİ ÇIKTI

Akıncı Üssü’nde F-16 savaş uçaklarının bombalayacağı hedef noktaları gösteren renkli haritalar da ele geçirildi. Bunlardan “TİB İncek” ve “Gölbaşı Polis Özel Harekat” yazan renkli baskı haritada üzerinde yapılan kriminal incelemede, Jandarma Yarbay Turgay Sökmen’in parmak izine rastlandı. Yurtta Sulh Konseyi Üyesi olan ve ByLock kullandığı ortaya çıkan Sökmen’in 2 numara Adil Öksüz’ün gerçekleştirdiği darbe toplantılarına katıldığı kaydedildi. Sökmen’in Jandarma Genel Komutanlığı’nın darbe eylemlerini organize eden ekibin içerisinde yer aldığı anlatıldı.

HARİTA İNCELEYEN HAİNLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimini koordine eden cuntacı general Gökhan Şahin Sönmezateş ile Kurmay Yarbay Veli Bilgin ve Yüzbaşı Ali Pehlivan tarafından hazırlanan ve hedef olarak belirlenen noktalara ilişkin renkli baskı uydu görüntüsünü içerir fotoğraflar ile sıkıyönetim direktiflerinde kimlerin parmak izi çıktığı da iddianamede yer aldı.

#FETÖ
#Cumhurbaşkanı
#Yaver
7 yıl önce