|

Başsavcının geçtiği yollar mercek altında

Şüpheli bir kaza sonucu hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in kazadan önceki 15 gün boyunca kullandığı yollar mercek altına alındı. Kamera kayıtlarının incelenmesiyle, savcının takip edilip edilmediği araştırılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 20/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:46 - 20/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Başsavcının geçtiği yollar mercek altında
​Başsavcının geçtiği yollar mercek altında

Şüpheli bir kaza sonucu hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in kazadan önceki 15 gün boyunca kullandığı yollar mercek altına alındı. Kamera kayıtlarının incelenmesiyle, savcının takip edilip edilmediği araştırılacak. Olayın meydana geldiği güzergaha çıkan yollardaki kamera kayıtlarını toplatan emniyet, rutin güzergahı dışında yolu kullanan araçları da inceleyecek.

ARAÇLAR İNCELENİYOR

Terör örgütleri PKK ve FETÖ’nün hedefinde olan merhum savcının kazadan önceki 15 gününü incelemeye alan savcılık, makam aracının 15 gün boyunca kullandığı güzergahlar üzerindeki kamera kayıtlarını toplattı. İncelenecek kayıtların ardından başsavcı Mustafa Alper’in takip edilip edilmediği araştırılacak.

Olayın meydana geldiği yolun çok fazla kullanılmadığı ortaya çıkarken, başsavcının adliyeden çıktıktan sonra cezaevine gitmek için sürekli bu yolu kullandığı belirlendi. Bunları dikkate alan savcılık, kazanın meydana geldiği güzergahı da incelemeye aldı. Rutin haricinde güzergahı kullanan araçların tespiti için polis çalışma başlattı.


UZMAN EKİPLER GÖREVDE

Savcılık, başsavcı Mustafa Alper’in makam aracı ile kazaya neden olan kamyonun incelenmesine karar verdi. Elektronik sistemlerine dışarıdan müdahale edilme iddiaları üzerine otomobil ve kamyon uzman ekiplerce detaylı incelemeye alındı. Başsavcının makam aracının 5 ay önce alındığı ve 6 bin kilometre yol yaptığı tespit edildi. Öte yandan olaya neden olan kamyonun kaza mahalinden 4 kilometre uzaktaki bir şantiyeden toprak aldığı belirlendi. Şantiye ile kaza alanı arasındaki sürenin ise 8 dakika olduğu tespit edildi. Bütün bu veriler ışığında soruşturmayı yürüten savcılık bütün soruların cevabını bulmaya çalışıyor.

#Kaza
#Başsavcı
7 yıl önce