|

Başkanlık sistemini MHP ile getireceğiz

Başbakan Yıldırım, “MHP, onun Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine sağduyusu ile vatansever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye’nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda inşallah, MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:09 - 12/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, “MHP, onun Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine sağduyusu ile vatansever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye'nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda inşallah, MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz" dedi. Trabzon ve Rize'de halka hitap eden Yıldırım, Türkiye'nin kendi kararını kendisinin vereceğinin altını çizdi. Türkiye'nin istikrarı ve geleceği için sözüne müracaat edilecek tek makamın yüce Türk milleti olduğunu vurgulayan Yıldırım, kimseden emir almayacaklarını ifade etti.



ANAYASAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ


Uzun bir süredir Türkiye'nin gündeminde Anayasa değişikliğinin olduğunu söyleyen Yıldırım, “Anayasa değişikliği ile beraber tabi hükümet değişikliği de var, sistem değişikliği de var. Her parti, her seçimde 'anayasayı değiştireceğiz' diye söz veriyor. Seçimden sonra 'hadi buyurun yapalım' dediğimiz zaman yanımızda kimseyi göremedik" ifadelerini kullandı.





KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ


Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı çıkmış birtakım laflar ediyor, insan dinleyince kanı donuyor. Diyor ki 'Terör örgütüne yardım yapan AK Parti'dir. El-Nusra, IŞİD, PKK, FETÖ'yü ülkenin başına bela eden AK Parti'dir'. Bu ne demek kardeşim? Ülkenin Anamuhalefet Partisi pusulayı yitirmiş vaziyette, nereye toslayacağı belli değil. Allah yardım etsin. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Darbecilere, bölücülere arka çıkmak Anamuhalefet Partisi'nin işi midir, görevi midir?"





BU YANLIŞTAN DÖN


Yıldırım, şunları kaydetti: “Anamuhalefet partisi demek, iktidar alternatifi demektir. Eğer siz iktidara talipseniz, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan prensibine sonuna kadar bağlı kalmanız lazım. Onun için Anamuhalefet partisini sağduyulu olmaya çağırıyorum. Bırak, bu dışarıdaki terör sponsorlarının ağzıyla konuşmaktan vazgeç. Sayın Kılıçdaroğlu, yol yakınken dön bu yanlıştan. Bu yol, yol değil, bu sokak çıkmaz sokaktır."



14 KATRİLYON YATIRIM


Yıldırım, 14 yıl boyunca AK Parti iktidarının Trabzon'a 14 katrilyon yatırım yaptığını söyledi. Trabzon-Erzincan demiryolunun Atatürk'ün vasiyeti olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Onun vasiyetini, 40 yıl ondan sonra gelen partisi unutmuştur, hiçbir şey yapmamıştır. Trabzon-Erzincan demiryolunu da inşallah 2023'e kadar biz yapacağız" dedi.





35 TRİLYON TASARRUF


Yıldırım Ovit Tüneli'nin 2017'nin sonunda hizmete gireceğini açıkladı. Ayder yaylasıyla Ovit yaylasını bağladıklarını, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edileceğini anlatan Yıldırım, "Yılda, tam 35 trilyon tasarruf sağlayacağız. Tamamladığımızda bu Ovit Dağı Tüneli deyip geçmeyin, dünyanın ikinci büyük tüneli oluyor." ifadesini kullandı.



Trump'a tebrik telefonu


Yıldırım, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'ı telefonla arayarak, tebrik etti. Yıldırım, , önümüzdeki dönemde iş birliğini daha da ileri seviyeye taşımak için ortak gayretlerin devam edeceğini belirtti. Trump da Türkiye'ye özel önem atfettiğini, iki ülke arasındaki diyaloğun önümüzdeki dönemde daha da geliştirilmesini öncelikli gördüğünü kaydetti.



Ovit Tüneli'nde ışık göründü




Başbakan Yıldırım, Rize'de "Ovit Tüneli Işık Göründü Töreni"ne katıldı. Yıldırım'ın hazırlanan iş makinesini kullanarak son delme işlemini gerçekleştirmesinin ardından Ovit Tüneli'nde ilk ışık göründü. Tünelin diğer tarafında bulunan işçiler, ellerinde Türk bayrağı ve alkışlarla Başbakan Yıldırım'ı karşıladı. İşçiler, Türk bayrağını Yıldırım'a takdim ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Yıldırım Ovit Tüneli'nin 2017'nin sonunda hizmete gireceğini açıkladı.




#Binali Yıldırım
#Devlet Bahçeli
#Başkanlık sistemi
8 yıl önce