|

Başbakan'dan iki müjde

Başbakan Yıldırım, nisan sonunda süresi dolan mobilya ve beyaz eşyadaki KDV indirimini eylül sonuna uzattıklarını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 08:17 - 11/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım
Aydın’da partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, bundan sonra milletin dediğinin olacağını belirtti. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Pazar günü inşallah sandığa gidiyoruz mührümüzü oy pusulasına beyaz tarafına ‘Evet, ‘Evet’, ‘Evet’ diye basıyoruz. İnşallah pazar günü Türkiye’nin ufkunu aydınlatacağız. 16 Nisan’da Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağız. Biz devlet sistemi, değil rejim değil hükümet sistemini değiştiriyoruz. Devletin sistemi Cumhuriyettir. Cumhuriyet 29 Ekim 1923’te bu millet tarafından kuruldu. Cumhuriyetimizi Kurtuluş Savaşımızla canımızla kanımızla kurduk. Hiç kimse Türkiye’nin kurduğu Cumhuriyeti değiştiremez, Cumhuriyete el, dil uzatamaz.
CHP’YE NE DEMELİ?

Neden terör örgütleri bu değişikliğe ‘Hayır’ diyor anlıyorsunuz değil mi? PKK, FETÖ, HDP yetmedi Avrupa bazı ülkelerin yöneticileri ‘Hayır’ diyor. Bu ne demektir? Türkiye’nin gelişmesini istemeyen ne kadar çevre varsa bunlar bu değişikliğe karşı. Haydi bunları anladık, pekiyi, Atatürk’ün kurduğu CHP’ye ne demeli? CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum, bu değişiklik bir rejim değişikliği değildir, sadece 1982’den kalma 35 sene önce darbe ile yazılan anayasanın değişikliğidir.

  • Başbakan Yıldırım, Aydınlılardan mührü oy pusulasının beyaz tarafına basmalarını isteyerek, ‘’İnşallah pazar günü Türkiye’nin ufkunu aydınlatacağız. 16 Nisan’da Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağız’’ dedi. Yıldırım, 16 Nisan’da, 27 Mayıs’la başlayan darbeler parantezini de kapatacaklarını söyledi.
SANA YAKIŞAN, EVET

Bugün Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki ‘82 Anayasası’na Hayır dedim.’ 35 yıl geçmiş hala orada. Sen neye ‘Hayır’ dedin arkadaş? Sen darbe anayasasına ‘Hayır’ dedin. Biz de senin ‘Hayır’ dediğin anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen ‘Hayır’ demek değil senin dediğini yapıyoruz değiştiriyoruz, sana yakışan ‘Evet’ demektir. 16 Nisan’da 27 Mayıs ile başlayan bu dönemi artık sona erdiriyoruz. 16 Nisan’da, 27 Mayıs parantezini hepten kapatıyoruz. Aydın, darbeler dönemini sonlandırmaya güçlü Türkiye’ye iktidara var mısın?

MİLLET NE DERSE O OLACAK

Artık hiç kimse hiçbir kurum Cumhurbaşkanını, Meclis’i, hükümeti tehdit edemeyecek. Bundan sonra millet ne derse o olacak. Çünkü patron sizsiniz. Bu sistemin adı garantili cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. CHP bundan rahatsız. Çünkü CHP 27 Mayıs’ın mimarlarından. 16 Nisan’da bu parantezin kapanmasını istemiyorlar.

Tekli öğretim müjdesi verdi

Başbakan Yıldırım, “Buradan bir müjde veriyorum. Aydın’da önümüzdeki seneden itibaren bir ilki başlatıyoruz, tam gün eğitimi Aydın’da başlatıyoruz. Türkiye’de çiftli öğretimden, tekli öğretime geçiriyoruz. Öğlenci sabahçı yok. Bunu ilk defa Aydın’da başlatıyoruz. Aydın tam gün eğitime geçiyor. Öğrenciler sabah gidecek akşam gelecek” dedi. Yıldırım, ayrıca iki müjde daha verdi: “Aydın’a bir 950 yataklı bir şehir hastahanesi yapıyoruz. İki Aydın-Denizli arasına otoyol yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

KDV’de indirim devam edecek

Devlete borcu olan esnafa da müjde veren Yıldırım, “Darbe girişiminden sonra işleri kötüye giden ve ödeme zorluğuna düşenler için de sigorta primi ve vergide yeniden yapılandırmaya gideceğiz” dedi.


#Başbakan
#Binali Yıldırım
#16 Nisan 2017
#CHP
7 yıl önce