|

Başbakan Yıldırım'dan görüşme öncesi Merkel'e çağrı

Başbakan Yıldırım, Alman mevkidaşı Merkel ile yapacağı görüşme öncesi kritik açıklamalarda bulundu. Almanya'nın terör örgütlerine karşı tutumunun yanlış olduğunu vurgulayan Başbakan, Almanya'deki seçimin hatırlatılması üzerine Merkel'e çağrıda bulundu. Almanya'da yaşayan 3.5 milyon Türk olduğunu belirten Yıldırım, "Merkel şunu da unutmasın: Almanya için çalışan kardeşlerimizi mutsuz etmemek lazım" diye konuştu.

Yeni Şafak
14:04 - 2/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:23 - 2/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, Alman mevkidaşı Merkel ile yapacağı görüşme öncesi açıklama yaptı.
Başbakan Yıldırım, Alman mevkidaşı Merkel ile yapacağı görüşme öncesi açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'yi ziyaret eden Alman Şansölyesi Merkel ile görüşmelerinde FETÖ, PKK ve DHKP-C'li teröristlerin iadesini gündeme getireceklerini söyledi. Yıldırım, “Ana konulardan bir tanesi bu olacak. Almanya'da gerek medyada, gerek siyasi platformda Türkiye karşıtı, husumet içeren faaliyetler görüşmede gündeme gelecek. Türkiye'nin sürekli bir hukuk devleti çerçevesinde hareket etmesini telkin edenlerin dönüp kendilerine bakmaları lazım. Binlerce terörle ilgili dosya var. Gerek iade, gerek yargılanma talebi var. Onları sorduğumuzda 'Bu yargının işi biz karışmayız' diyenler, Türkiye'nin darbe sonrası yaptığı iş ve işlemlere bal gibi karışma hakkını kendilerinde görüyorlar. Bu çok gülünç bir durumdur. Dolayısıyla Almanya gibi AB'nin temel taşını teşkil eden, Türkiye'nin de en önemli ticaret ortağı olan bir ülkenin, ezeli dostu bir ülkenin bu ikircikli duruma artık bir son vermesi gerekir. Sayın Merkel bu konuda hem bizimle hem cumhurbaşkanımızla görüşmeler yapacak. Ne yazık ki bölücü terör örgütü, şimdilerde de FETÖ terör örgütü Alman kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik olarak yoğun gayret göstermekte. Bu sürdürülebilir bir şey değildir. Türkiye-Almanya dostluğuna zarar vermektedir. Bu bakımdan daha yapılacak çok şey olduğunu düşünüyorum" dedi.



"Bölücüleri değil 3.5 milyon Türk'ü memnun etmeliler"


Başbakan Yıldırım, “Almanya'da Eylül ayında Merkel için önemli bir seçim var. Merkel, belirli çevreler tarafından baskı altına alınmaya çalışılıyor olabilir mi?" sorusuna, “Merkel şunu da unutmasın Almanya'da yaşayan 3.5 milyon Türk var, bunların çoğu da seçmen. Yani bir yerde bölücüleri memnun ederken, diğer yerde asli unsurları, Almanya için üreten, çalışan milyonlarca kardeşimizi de göz ardı etmemek, onları mutsuz etmemek lazım."




#Binali Yıldırım
#Angela Merkel
#FETÖ
#Almanya
8 yıl önce