|

Başbakan Yıldırım'dan Bingöl'e fabrika müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, Bingöl'de halka hitap etti. Terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Başbakan, "Annelerin yürek acısını dindirmeye çalışıyoruz. Terör bu milletin başının belası olmaktan çıkacak dedik, çıkarıyoruz" diye konuştu. Başbakan ayrıca, Bingöllülere ilaç ve süt fabrikası kurulacağı müjdesini de verdi.

Yeni Şafak
13:44 - 5/03/2017 Pazar
Güncelleme: 14:41 - 5/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım.
Başbakan Binali Yıldırım.

Başbakan Binali Yıldırım, Bingöl'de halka hitap etti. Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



"1982'de en fazla 'Hayır' oyu Bingöl'den çıktı. Darbe kalıntılarından bu anayasayı temizleme görevi yine Bingöl'e düştü. Darbe Anayasası'nın son kırıntılarını temizlemeye hazır mısınız?



15 Temmuz'da FETÖ teröristleri bütün gücüyle geldi ama emaneti teslim etmedik. Bin yıldır bu topraklardayız, daha nice yıllar bu topraklarda birlikte yaşayacağız.



Asker kılığına girmiş 3-5 haine ülkeyi bırakacak göz var mı bizde? FETÖ'nün itleri de kendisi de hesap verecek.



Oynanan oyunların farkına varalım, tuzaklara görelim, birlikte hareket edelim. Bizleri Kürt, Türk, Zaza, Laz diye ayırmaya çalışıyorlar. Bu toprakların insanı tüm tuzakların farkında.



İş makinelerini yakanlar en büyük zararı size veriyor. Terörün şiddet sarmalarından en çok siz etkileniyorsunuz. Bu bölgenin çocukları okumasın diye okulları yaktılar. Esnafa kepenk kapattırarak, rızkına engel olanlar, en çok bu millete zarar veriyor. Kalem tutması gereken ellere silah tutuşturanlar şimdi hesabını veriyor. Annelerin yürek acısını dindirmeye çalışıyoruz. Terör bu milletin başının belası olmaktan çıkacak dedik, çıkarıyoruz.



Fabrika müjdesi


Bingöl'e ilaç ve süt fabrikası kuruyoruz. Binlerce Bingöllü çalışacak.



16 Nisan referandumuna doğru


Muhalefet 'tek adam rejimi kurulacak' diyor. Bu kocaman bir yalan. Halkın seçtiği diktatör olur mu? Diyorlar ki bu sistem Erdoğan için geliyor. Ben de diyorum ki, bu sistem Erdoğan için değil her doğan içindir.



Memlekette huzur, güven, kalkınma olsun diyoruz. Gezi, yargı darbesi, 15 Temmuz derken ülke vakit kaybediyor. 16 Nisan'da sorun çıkaran tüm kesimler cevabını alacak.



Bu anayasa değişikliğine kimlerin karşı olduğunu görüyorsunuz. FETÖ, PKK, DEAŞ da karşı. Bazı ülkeler de karşı çıkmaya başladılar. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü asla durduramayacaklar. Bu değişiklikle Türkiye'de istikrar kalıcı hale gelecek, ekonomimiz uçacak. Bu sistemde terörle mücadelemiz çok daha güçlenecek. Demokrasimizin standardı yükselecek. Aramızda ayrı gayrı olmayacak.



Bingöl'e 10 milyar liralık yatırım yaptık. Bin 561 yeni derslik inşa ettik. Okullarımıza ücretsiz ders kitabı dağıtıyoruz. Bingöl'deki öğrencilerimize 14 yılda 61 milyon eğitim yardımı yaptık. Bingöl Üniversitesi'ni kurduk, hayırlı olsun.



Bingöllülere yeni müjdeler


Erzincan-Bingöl arasındaki yolu bölünmüş yol haline getireceğiz, memleketimle Bingöl'ü birbirine komşu yapacağız. Bingöl'ün asma köprüsünü yapıyoruz, şehir meydanını yeniden düzenliyoruz. Bingöl'e 150 ve 100 yataklı hastaneleri kazandırıp kenti sağlık merkezine dönüştüreceğiz."

#Binali Yıldırım
#Bingöl
8 yıl önce