|

Başbakan Yıldırım: Moldova'yla serbest ticarette anlaşacağız

Moldova'nın başkenti Kişinev'de mevkidaşı Filip'le konuşan Başbakan Yıldırım, "Serbest ticaret anlaşmalarıyla birlikte bu süreci daha da hızlandıracağımızı düşündürüyoruz" dedi.

Yeni Şafak
16:42 - 5/05/2017 Cuma
Güncelleme: 17:01 - 5/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım Moldova Başbakanı Pavel Filip ile.
Başbakan Binali Yıldırım Moldova Başbakanı Pavel Filip ile.

Başbakan Binali Yıldırım ve Moldova Başbakanı Pavel Filip, Moldova'nın başkenti Kişinev'de ortak basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ekonomik ilişkilerimiz gerçek potansiyelden uzak. Anlaşmalarla ticarette, turizmde ilişkiler daha ileriye taşınacak. 15 Temmuz'da verilen desteğe teşekkür ediyoruz.


TİKA ofisimiz çalışıyor

Serbest ticaret anlaşmalarıyla birlikte bu süreci daha da hızlandıracağımızı düşündürüyoruz. TİKA ofisimiz Moldova'da bir çok projeye destek olmaya devam edecek. Her iki taraf da düzenleme yaparsa yatırımlar artacaktır.

Moldova arkalarında durmayacaktır

FETÖ'yle mücadelemiz hukuk içerisinde devam ediyor. Yurtdışındaki faaliyetler konusunda da ülkelerle çalışmalarımız sürüyor. Bu bağlamda sayın Başbakan ile de bu konuyu görüştük. Burada güvenlik birimlerinin karşılıklı çalışmasına ihtiyaç var. Bu konuda içişleri bakanlıkları çalışıyorlar. Moldova dost bir ülke olarak Türkiye'ye zarar verecek örgütlerin arkasında olmayacaktır.


İsimler üzerinden yorum yapmak yanlış olur

Tahliyeler, gözaltılar oluyor. Biz suçluları tespit edip adalete teslim ettikten sonra bizim alanımız orada duruyor. Yargının alanı başlıyor. İsimler üzerinden yorum yapmak yanlış olur. Önemli olan bu mağduriyeti yaşayan insanların yüreğini ferahlatacaktır kararın bir an önce çıkmasıdır.


#Binali Yıldırım
#Moldova
#Kişinev
7 yıl önce