|

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu 82 model diyoruz alınıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Edirne'de yaptığı açıklamada, "CHP niye karşı çıkıyor? Kılıçdaroğlu 1982'de bu anayasaya hayır oyu verdim diyor, biz de senin hayır oyu verdiğin anayasayı değiştiriyoruz, çelişkili. Kılıçdaroğlu 82 model diyoruz, alınıyor, ama öyle, bir adım öne gitmedi" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
13:56 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:45 - 30/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:



17 gün sonra sandığa gideceğiz ve ülkemiz için, milletimiz için, geleceğimiz için önemli bir karar vereceğiz.



16 Nisan'da devlet sistemini değil, hükümet sistemini değiştireceğiz.



Tekrar ediyorum. Bu bir kükümet sistemi değişimidir. 90'lı yıllara, 80'li, 70'li yıllara gidelim, neler yaşadı bu ülke. Darbeleri, krizleri yaşadı bu ülke. 11 sene o krizin borçlarını ödedik. Bu borçları ödemeseydik ne olacaktı daha çok hizmet, daha çok yol, daha çok hastane, kalkınmış Türkiye olacaktı. Getirdiğimiz 18 maddelik değişimle hükümet sistemini Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olarak değiştiriyoruz. Bu iki başlılık sorun oluyor. Bunu niye yapıyoruz? Bu iki başlılık bize zaman kaybettiriyor, sorunların çözümleri gecikiyor, kalkınmamız yavaşlıyor, kazanımlarımız maalesef bir bir elimizden gidiyor. Mevcut sistem Türkiye'nin büyümesine ayak uyduramıyor.




Bu değişiklikle artık yapılan şey şu, bu değişikli 2019 seçimlerinde yürürlüğe girince artık sandıktan mutlaka hükümet çıkacak, tek başına iktidar çıkacak.



Yeni sistemde işin patronu millet olacak. Güvenoyunu da siz vereceksiniz, yetkiyi de siz vereceksiniz, onlara düşen hizmet etmek.



Çanakkale'ye köprü, Edirne'ye hızlı tren yapılıyor. Biz bugüne kadar yalnızca bizi seçenlere değil, 80 milyona hizmet ettik.



Anayasa değişikliğine PKK karşı çıkıyor. FETÖ ve bazı Avrupa ülkeleri 'hayır' için çalışıyor.



Ana muhalefet partisi, sen de niye karşı çıkıyorsun kardeşim? Halbuki Kılıçdaroğlu ne diyor? 'Ben bu anayasaya 1982'de hayır oyu verdim, yani kabul edilmemesi için gittim hayır oyu verdim.' İyi ya biz de işte senin 'hayır' oyu verdiğin anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen 'hayır' demek değil, 'evet' oyu vermektir. Kendi içinde çelişkiye düşüyorsun. Bu anayasaya 'hayır' diyorsun, 'hayır' oyu veriyorsun, şimdi 'değiştirelim' diyoruz yine 'hayır' diyorsun. 82'de kalmışın, biz 'sen 82 modelsin' diyoruz, alınıyorsun ama oradan bir santim ileri gitmemişsin."


#Binali Yıldırım
#Edirne
#Kemal Kılıçdaroğlu
7 yıl önce