|

Başbakan Yıldırım: Çocuklarımızı FETÖ'cülere kurban etmeyeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya'da 81 ilden gelen öğretmenlere seslendi. Okul öncesi eğitimin zorunlu hale geleceğini açıklayan Başbakan Yıldırım, önümüzdeki dönem hayata geçirileceğini söyledi. "Bu ülkenin bütün çocuklarına sahip çıkacağız" diyen Yıldırım, "Hiçbirini ne bölücülere ne FETÖ'cülere asla kurban etmeyeceğiz. Asla onlara bırakmayacağız" diye konuştu.

Yeni Şafak
15:14 - 24/11/2016 Thursday
Güncelleme: 15:44 - 24/11/2016 Thursday
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya'da 81 ilden gelen öğretmenlere seslendi. Okul öncesi eğitimin zorunlu hale geleceğini açıklayan Başbakan Yıldırım, önümüzdeki dönem hayata geçirileceğini söyledi.



Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



"Hiçbir öğretmenimizin amacı insanları öldüren vatanına ihanet eden yarınının yetişkinlerini yetiştirmek değil.



Bütün çocuklara bakışınız birdir bu ülkenin her evladı bizim için aziz bir emanettir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Her türlü ayrımcılığın daima karşısında olduk. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. 15 Temmuz'da yaşadığımız acı tabloyu bir daha yaşamamak için bütün eğitim kurumlarını terör örgütlerinden temizliyoruz. Türkiye'nin her yanında görev yapan sizsiniz.



Terör nedeniyle doğuda, güneydoğuda şehit olan tüm öğretmenlerimizin emaneti bizim emanetimizdir. Onların bıraktığı emanete mutlaka sahip çıkacağız. Çocuklarımız ve ülkemizin geleceği siz değerli öğretmenlerimize emanettir.



Bütün çocuklara bakışımız birdir, aynıdır. Bu güzel ülkenin her evladı bizim için aziz bir emanettir. Bu ülkenin hiçbir evladını kaybetmek gibi bir lüksümüz yoktur. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu ülkenin bütün çocuklarına sahip çıkacak, hiçbirini ne bölücülere ne FETÖ'cülere asla kurban etmeyeceğiz. Asla onlara bırakmayacağız."

#Binali Yıldırım
#Çankaya
#Öğretmenler Günü
8 years ago