|

Başbakan Yıldırım: CHP iktidar olamaz

Başbakan Binali Yıldırım, HDP'li milletvekillerinin tutuklanması sonrası yaşananlara ve CHP'den yayınlanan bildiriye tepki gösterdi. Yıldırım, HDP'li vekillerin yasama faliyelerinden çekilme kararını "Millet size yasama faaliyetlerinizi değil, terör faaliyetlerinizi durdurun dedi, yanlış anladınız" ifadeleriyle değerlendirdi.

Yeni Şafak
11:18 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 12:47 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Avrupa ülkelerine seslenen Yıldırım, şöyle konuştu:



14 yıldır şehirlerimizin tarihi dokusunu, kültürel kimliğini korumak için gayret ediyoruz. Sanatın, medeniyetin, mimarinin, inancın merkezi olan şehirler inşa etme gayreti içinde olduk. Yeşil alanları, köprüleri, yollarıyla insanımıza huzur veren şehirler inşa etmek için çalışıyoruz. Son 14 yılda ecdat yadigârı birçok eseri ihya ettik.



Şeker pancarı
avans
alım fiyati belli oldu


Şeker pancarının 2017 avans alım fiyatını ton başına 210 lira olarak belirledik. Geçen sene bu rakam 190 liraydı. Üreticilerimizin bereketli ve bol kazançlı bir mahsül yılı geçirmelerini diliyorum. Her zaman köylünün, çiftçinin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.



"PKK uyuşturucu tacirlerine karşı bir laf edin

Uyuşturucu ile mücadelede topyekûn bir mücadele olmalıdır. Toplumsal farkındalık olmadığı sürece alınan tedbirlerin başarısı sınırlı olacaktır. Devlet ve STK'lar bir araya gelecek.



PKK ve FETÖ gibi örgütlerinin coğrafyamız üzerinden 2 milyar dolar elde ettiğini hatırlatmak isteriz. PKK'ya arka çıkan Avrupalı dostlarımıza buradan selam gönderiyorum. Bırakın Türkiye'nin hukuk meselesi ile uğraşmayı da gençliğinizi, geleceğinizi zehirleyen PKK uyuşturucu tacirlerine karşı bir laf edin, bir şey söyleyin. Bizim bu topraklardaki mücadelemiz sadece milletimizin huzuru, güvenliği değil, aynı zamanda sizin de geleceğinizin mücadelesidir.



"HDP yanlış anlamış"


Teröristlerin kazdığı hendeklere kazanım diyenler belediyeleri kurtarılmış alan olarak görüp destekleyenler kuzu kuzu yargının karşısına çıkacak. Çıkacak ki bu ifadelerin altında yatan gerçekler ortaya çıksın. Meclis'te hür bir şekilde ifade ediliyor. Türkiye'de siyasi katılım yolları sonuna kadar açık alınan bütün kararlar hukuk içerisinde alınmaktadır. Bırakalım mahkemeler kendi işini yapsın. Seçilmiş olmak kimseye suç işleme ya da terörle iç içe girme hakkını vermez. Milletin vekili siyaseti kalkan olarak kullanıp terörle iç içe olamaz. Devletin milletin parasını teröre peşkeş çekemez. Bu vekiller kalkmış diyor ki 'yasama faaliyetini durduruyoruz' ya millet sizden yasama faaliyetlerini değil terörü durdurmanızı istedi. Milleti bile yanlış anlamışsınız. Bu ülkede ihanet asla karşılıksız kalmaz.






"CHP sittin sene iktidar olmaz"


Bir de ana muhalefet partisi var toplanmış açıklama yapıyor. Ne oldu kardeşim? Türkiye'de hukuk işliyor yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. Siz iktidar alternatifisiniz bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız.



Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. Nedir bu ya? Kepazelik. Üniversite öğrencilerinin her dersten sonra kapı önünde okudukları boykot bildirgeleri gibi. HDP'lilerin bir kısmının Kandil ve PKK ile ilişkilerini açıkça söyledikleri ortada. Sayın Kılıçdaroğlu bunların suç olmadığını mı düşünüyorsunuz. Bunca insanın teröre kurban gittiği şehit ailelerine bunu nasıl izah edeceksiniz.




Avrupa'ya terör tepkisi


Avrupa demokrasi ve insan hakları konusunda dünyaya ders vermeye çalışan Avrupalı dostlarımız maalesef konu terör örgütü olunca sus pus oluyor. Avrupa, terör örgütlerinden bazılarına göz kırparak demokrasiyi de, can ve mal hürriyetini de gözardı ediyorlar. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya demokasi dersi vermiştir. Kendilerini ileri demokraside görenler 15 Temmuz günü demokrasi dersinden sınıfta kaldılar.



Biz Türkiye olarak AB ile ilişkilerimizi olumlu yönde geliştirmekten yanayız. Avrupa da çifte standartı terk etmeli, Avrupa Türkiye'nin dostluğunu ve samimiyetini görmelidir.



"Her zaman tek başına güçlü siyasi irade olacak
"


Anayasa değişikliği ve hükümet sistemiyle ilgili yapacağımız değişiklikle Türkiye inşallah artık koalisyon dönemlerini tarihe gömmüş olacak. Artık koalisyon yok, her zaman tek başına güçlü siyasi irade olacak. Güçlü siyasi irade, Türkiye'nin bekası için, birliği için beraberliği için olmazsa olmazıdır.


#Binali Yıldırım
#AK Parti
8 yıl önce