|

Başbakan Yıldırım: Çatışma olmaması için uğraşıyoruz

Başbakan Yıldırım Ürdün Başbakanı Mulki ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Münbiç ve Rakka operasyonlarına ilişkin konuştu. Yıldırım, "Bölgenin YPG'den temizlenmesi için çok iyi bir koordinasyona ihtiyacı var. Çünkü bölgede çok sayıda güç var. Eğer bu koordinasyon sağlanmazsa, istenmeyen çatışmalar ortaya çıkabilir" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:39 - 7/03/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 16:03 - 7/03/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım Ürdün Başbakanı Hani El-Mulki ile ortak açıklama yaptı.



Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: Ürdün'e FETÖ ile mücadelede verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Ürdün'ün desteğini, dayanışmasını unutmayacağız.



"Son derece hassas bir dönemdeyiz"


Suriye konusunu etraflıca ele aldık. Sayın Başbakanla görüşmelerimizde askeri alanda başta olmak üzere ikili ilişkileri ele aldık. Bölgemiz son derece hassas bir dönem yaşıyor. DEAŞ, Suriye ve sığınmacıları ele aldık. Terörle mücadelede her iki ülke en ön safta yer almaktadır.



"Çok iyi bir koordinasyona ihtiyaç var"


Türkiye olarak hiçbir terör örgütünün kullanılarak bir başka terör örgütünün yok edilemeyeceğini ifade ettik.



"Münbiç'in YPG'den temizlenmesi için bir adım atılacak mı, Türkiye'nin Antalya'daki bu toplantıdan beklentisi nedir?" sorusuna cevap veren Başbakan Yıldırım, "Bölgenin YPG'den temizlenmesi için çok iyi bir koordinasyona ihtiyacı var. Çünkü bölgede çok sayıda güç var. Eğer bu koordinasyon sağlanmazsa, istenmeyen çatışmalar ortaya çıkabilir. Tarafların birbirlerinin operasyonuna müdahale etmemesi ve tatsız olayların yaşanmaması için çalışıyorlar. Tehdit, ortak düşman, bölgede huzuru bozan ve Suriye'de barışı, siyasi çözümü engelleyen terör unsurlarıdır. Terör unsurlarının arasında ayrım yapmadan üzerlerine gitmek gerekiyor. Gerek, İran, Rusya, ABD yakın işbirliği içinde olmalı. Türkiye olarak biz bunun temin edilmesi yönünde öncülük yapıyoruz.





#Başbakan
#Binali Yıldırım
٪d سنوات قبل