|

Bakanlıkta ByLock operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ByLock kullandığı tespit edilen ve aralarında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda çalışanların da bulunduğu FETÖ şüphelilerine yönelik operasyon düzenlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:04 - 5/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Bakanlıkta casus var
Bakanlıkta casus var

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 59 şüpheli arasındaki 25 kişinin ‘bakanlık müşaviri’, ‘uzman’, ‘müfettiş’ ve ‘memur’ sıfatlarıyla halen aktif görevde oldukları kaydedilirken, listedekilerin 34’ünün ise daha önce bakanlıktan ihraç edildiği öğrenildi. Hepsi ByLock kullanıcısı olan FETÖ şüphelileri, soruşturma kapsamında 20 ilde gözaltına alındı.

SINAV HIRSIZLARI

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 2012 Polis Akademisi sınavında soruları sızdırma soruşturması kapsamında 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Kocaeli’de düzenlenen operasyonlarla 30 şüpheli gözaltına alındı. FETÖ’nün, sorularını çalıp kendi örgüt üyelerine dağıttığı tüm sınavlarda görülen aynı cevaplar Polis Akademisi sınavında da tespit edildi. Bilirkişi raporuna göre sınavda çoğu şüphelinin doğru ve yanlışları tıpatıp aynı.

‘EAGLE YÜKLEDİ’

Öte yandan Kırıkkale’deki FETÖ davasında eski komiser yardımcısı tutuklu sanık A.O.Ö, etkin pişmanlıktan faydalanmak üzere itiraflarda bulundu. 2011'de komiser yardımcılığı sınavına bir FETÖ evinde 5 kişi hazırlandıklarını söyleyen itirafçı eski polis, şunları söyledi: “Sınavdan önce Ahmet elinde bir laptop bilgisayar ile eve geldi ve ‘bilgisayardan çalışın. Çıkabilecek sorular var’ dedi. Biz de birkaç saat çalıştık ve sınava girdik, kazandık. Sorular benziyordu. Daha sonra tayinim Kırıkkale’ye çıktı. Burada Fatih Tarım isimli kişi telefonuma ByLock programını yükledi. Tarım, 2015’in sonlarında da Eagle programını yükledi.” Mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

  • FETÖ’nün ‘güvenli ev’ diye tabir ettiği ‘gaybubet evleri’nden 4’ü daha Diyarbakır’da tespit edildi. Belirlenen evlere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan ve ‘ByLock’ kullanan, aynı zamanda sahte kimlikle dolaşan D.A, H.E, A.K, M.A, K.A, A.A ve C.B ile onlara yardım ettiği belirlenen iki şüpheli daha gözaltına alındı. 9 şüphelinin gözaltına alındığı sözkonusu evlerdeki aramalarda 20 bin 570 dolar, 39 bin 130 lira, 100 euro, sahte kimlik belgeleri, terör örgütüne ait dokümanlar, çok sayıda dijital materyal ile camdan aşağıya atıldığı belirlenen 5 cep telefonu ele geçirildi.
#FETÖ
#15 Temmuz
#Darbe Girişimi
7 yıl önce