|

Bahçeli'den idam çıkışı

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli, konuşmasında idam cezası ile ilgili AK Parti'ye çağrıda bulundu. Bahçeli, "Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, madem milletimiz bunu istemektedir; o halde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa MHP dünden hazırdır" dedi.

Yeni Şafak
10:30 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 11:37 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, idam cezası tartışmalarına ilişkin, "Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, madem milletimiz bunu istemektedir; o halde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa MHP dünden hazırdır." dedi. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Bugün ne yaşıyorsak hangi sorunla boğuşuyorsak dünden bağımsız değildir. Bu sorunların tarihi bir arka planı vardır. Çözümü ertelenmiş görülenler zaman içinde büyümektedir. Özellikle devlet ve siyaset alanında bunun çok örneği vardır.





Ülkemiz 15 Temmuz akşamı vahşi kalkışmasıyla irkilmiştir. 1 Kasım seçimleri öncesi Türkiye aşırı gerilmiş, milletimiz bitap ve yorgun düşmüştür. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar geçen sürede demokrasinin ilke ve usulleri ufalanmıştır. Bu sürede siyaset dağınık, toplum karışık, iktidar bulanık, gelecek karanlık bir görüntü çizmiştir. 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren terörizm Türkiye'ye saldırmıştır. Türkiye'nin yıkımını projelendiren mihraklar üzerimize gelmiştir. 7 Haziran'dan bir gün sonra yeniden bir seçim yapılması için kolları sıvayanlar samimiyetsiz koalisyon arayışlarından sonra 1 Kasım'ı hazırlamışlardır. 1 Kasım kaygı ve korkularla çembere alınmıştır. Siyasi centilmenliğin yok sayıldığı, nezaket ve zarafet döneminin son bulmasıyla gerçekleşmiştir. 15 Temmuz felaketi bu huzursuzluğu şiddetlendirmiştir.



Bize hayırcı diyenler koalisyondan kaçtığımızı uyduranlar günü geldiğinde mahcup olacaklar varsa vicdanları azap içinde sızlanacaklar. Biliyor ve inanıyoruz ki 7 Haziran'dan sonra hakkımızda yürütülen kampanyalar MHP'yi ele geçirme girişimleridir. 2 Kasım sabahı kuyumuzu kazmaya heves edenler milliyetçiliğin gönüllere girmesini hazmedemeyen işbirlikçilerdir.



Yüzde 60'lık blok içerisinde masaya otursaydık bunu tarihimize ve şehitlerimize nasıl anlatacağımızı bilen ve öngören var mı? Dediler ki MHP AKP'nin önünü açtı. Bu çürük iddia sahipleri milli iradenin neye karar verdiğinden habersizdir. MHP'nin milli iradeye şaşı bakışı nerede görülmüştür? Ne yapsaydık sandıkta bulamadığımızı sokaklarda mı arasaydık? Biz yalnızca Türkiye'nin önünü açar düğümleri çözeriz.



Hürriyet'in Bylock
haberine tepki


Türk siyaseti kısır çekişmelerden, hizip ve bloklaşmalardan bir fayda sağlamamıştır. Türkiye kaybetmiş, milletimiz zarar görmüştür. Üslup kirliliği, vizyonsuz söylemler, ülkemizi geriye düşürmüştür. Siyasetin milli ve manevi kıstaslar dahilinde klasik ezberlerinden sıyrılması ve milletimize kılavuzluk yapması acil ihtiyaçtır. Kastımız siyasetin iktidar ve muhalefet arasına sıkıştırılmamasıdır. Ülkemüz ve milletimiz daha parlak, daha adil ve huzurlu geleceğe ulaşacaktır.



Adalet yerini bulmadan hak ve hukuka saygı duyulmadan Türkiye'nin güvencede olduğu düşünülmemelidir. Ajan ve alçakların FETÖ operasyonlarının sulandırılmak istendiği ortadır. Teröristbaşının ülkemize getirilmesi hükümetin tarihi görevidir. FETÖ tüm organlarıyla ortaya çıkarılıp cezalandırılmalıdır.





Kripto FETÖ'cülerin hala görevde olduğu dile getirilmektedir. Bu açıklığa kavuşturulmalıdır. İktidarın soğukkanlı, sabırlı hareket etmesi tavsiyemizdir. İktidar FETÖ ile mücadelede hukukun temel ilkelerinden ayrılmamalıdır. Siyaset ayağına değmeyen, dokunmayan FETÖ ile bu gidişle inandırıcılığını kaybetmesi olağan ve mümkündür. Hukuk herkese eşit uygulanmalıdır. Hukukun üstünlüğüne bağlıysak başka türlüsünü düşünmek imkansızdır. Kimin Bylock'çuysa deşifre edilsin, kim yardım ve yataklık yaptıysa gereği yapılsın. Bylock ile gazetelerde röortajları yayınlanan ajan ve alçakların manipülasyonlarla FETÖ operasyonlarının sulandırılmak istendiği ortadadır.




İdam çıkışı


Cumhurbaşkanı idama gönüllüdür ve onaylayacağını beyan etmiştir. Başbakan da idamın toplumsal talep olduğunu ifade ederek, Meclis'te uzlaşma olması durumunda destekleyeceklerini söylemiştir. İdama bakışımız net ve bellidir. MHP, İmralı canisinin asılması konusunda tavrını gösterirken, karşımızda oluşan gökyüzü koalisyonu tavrını belli etmiştir. Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, madem milletimiz bunu istemektedir; o halde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa MHP dünden hazırdır.





Cumhuriyet Gazetesi'ne tepki


Adında Cumhuriyet olup da Cumhuriyet değerlerine en çok zarar verenlerin, medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görünmeyecektir. Özgürlük demek maneviyata saldırmak demek değildir. Partimize yönelik yalan haberlerin merkezi olanlar önce zihniyetlerini gözden geçirmelidir. Terörizmle mücadelede herkese az ya da çok görevler düşmektedir.


#Devlet Bahçeli
#MHP
8 yıl önce