|

Bahçeli: FETÖ'ye ne yapılıyorsa PKK'yı da kapsasın

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, " PKK, emperyalizmin iğrenç bir tetikçisidir. PKK, 7 düvelin kokuşmuş bir taşeronudur" ifadelerini kullandı. Başkanlık sistemine ilişkin net konuşan Bahçeli, "Cumhurbaşkanı fiili başkanlık durumundan vazgeçmeli, olmazsa fiili durum hukuki boyut kazanmalı" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
10:52 - 11/10/2016 Salı
Güncelleme: 12:11 - 11/10/2016 Salı
Yeni Şafak

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında hitap etti.



Bahçeli şöle konuştu:



"FETÖ'cüler için alınan tedbirlerin aynısının PKK için de yapılmasını istiyoruz.



Terör örgütlerine hakettikleri dersi vermek devletin ve hükümetin görevidir. Bunlar terörizmin Türkiye'yi yıkmaya çalışan maşalarıdır. Terör örgütlerini silahlandıranları tespit etmek, vatan görevidir.



Dünya beşten büyüktür ama Türkiye daha büyüktür. PKK, emperyalizmin iğrenç bir tetikçisidir. Kürt kökenli kardeşlerim, PKK'nın oyununa gelmez, devletin varlık ve birliğine karşı gelmez. PKK, 7 düvelin kokuşmuş bir taşeronudur. Onlar vatanı bölmek isteseler de, biz böldürmeyeceğiz"



Başkanlık için net mesaj


"Cumhurbaşkanı millet tarafından seçildiği gerekçesiyle fiili başkanlığı dayatmakta, görevinin sınırlarından taşmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı seçildiği andan itibaren anayasanın hükümlerini yorumlamış, verilmeyen yetkileri hak görmüş, tarafsızlığına gölge düşürmüş, AK Parti lehine oy istemiş, polemiklere katılmıştır. Cumhurbaşkanının bu tutumu fiili bir durum yaratmıştır.Sayın Cumhurbaşkanı anayasanın kendisine verdiği yetki ve sorumlulukları az bulmaktadır. Anayasanın nasıl değiştirileceği anayasa hükümleri ile belirlenmiştir."



"Millet 'Evet' derse..."


"Karşımızda iki alternatif yol vardır. Biri bizim için de en doğru olanı Sayın Cumhurbaşkanının yasal ve anayasal sınırlara çekilmesidir. Bu olmayacaksa, ikinci yol fiili durumun hukuki yol aranmasıdır. Bu durum karşısında AK Parti başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse karşımıza iki seçenecek çıkacaktır. AK Parti bir anayasa hazırlığı varsa, mutabık kalınan diğer maddelerle birlikte TBMM'ye getirmelidir. Vekiller vicdanlarıyla oy kullanacaklardır. Bu anayasa değişiklik teklifi ya 367'yi aşarak kanunlaşacak, ya da 330'un üzerinde kalarak referanduma sunulacaktır. MHP her karara saygılıdır. Bizim düşüncemiz mevcut sistemin güçlendirilmesidir. Milletimiz aksini söyleyecek olursa buna da diyeceğimiz bulunmayacaktır."







#Devlet Bahçeli
#MHP
8 yıl önce