|

Bahçeli: Bunların ederleri 1 dolar

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında referandum sonuçlarını "İstikbalimizin önündeki pürüzler kaldırılmıştır" ifadeleriyle değerlendirdi. Bahçeli, MHP tabanının büyük kısmının hayır oyu verdiği yorumlarına çok sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Bunların gözleri Pensilvanya'da, ederleri 1 dolardır" dedi.

Yeni Şafak
10:30 - 18/04/2017 Salı
Güncelleme: 11:05 - 18/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli partisinin grup toplantısında referandum sonuçlarını değerlendirirken "İstikbalimizin önündeki pürüzler kaldırılmıştır" dedi. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Milliyetçi Hareket, başladığı işi yarım bırakmamış ve söylenenlerin altında kalmamıştır. Taahhütlerimizin gereği yapılmıştır. Bizde hile arayan, tuzak araştıran kim varsa 16 Nisan'da cevabını almıştır. Devleti için devreye girmiş, "evet" kararının altında durmuştur. Vicdanımız rahattır. Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben Türkiye için "evet" dedik, bundan sonra da kararlılığımızı sürdüreceğiz.

Kazanan Türk milletidir

Sandıkta "evet" tercihinin çıkması için yoğun emek ve mesai harcayan sayın Cumhurbaşkanı'na, sayın Başbakan'a ve aK Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Özellikle belirtmek durumundayım ki kazananlar ve kaybedenler bellidir. Kazanan Türk milletidir. Kazanan "Hayır" veya "Evet" diyen tüm vatandaşlarımızdır. Kaybedenler kulübü ise oldukça karışık ve kalabalıktır. 16 Nisan'da FETÖ yerle bir olmuştur. "Evet çıkarsa bittik" diyen PKK hapı yutmuştur. PYD/YPG kaybetmiş, HDP dağılmış, DHKP-C darbeyi yemiştir. CHP ise yine baltayı taşa vurmuştur. Fırsat kollayan, hava koklayan siyasi miskinler, aymazlar birdenbire buharlaşmışlar, eriyip gitmişlerdir.

Bir ara bıyık altından gülenler, şeytanla aynı kareye girecek kadar gözlerini hırs bürüyenler 16 Nisan'da silinip gittiler. Haçlı artıkları, onlar hepten duvara tosladılar, kesinlikle bozguna uğradılar. 16 Nisan 80 milyon Türk vatandaşının demokrasi zaferidir. 16 Nisan milli bir uyanıştır. Bunu kabullenmek ahlaken mecburiyettir. Bu zaferi gölgelemeye kalkışanlar ise mahşeri azaba ebediyen mahkum olacaklardır.

Gazetecilere ağır eleştiri
Milliyet gazetesinde köşesi bulunan bir ezik, "Referandumun kaybedeni MHP" demiş. Sen necisin, bre ahlaksız, bre kemiksiz! Tabanımızın yüzde 80'i hayır demiş, çünkü canı öyle çekiyor. Öyle olsun istiyor. Kafa almıyor, sanırsınız bidon.

Parçalanmış bir MHP olacak diye yazıyor bir ezik de. Bu ve benzeri gazetecilerin ya zekaları bulanmış ya da iradeleri körleşmiştir. MHP'li kardeşlerimin ne kadar oy verdiği konusunda bu zatların elinde bizim bilmediğimiz bir alet mi vardı. YSK acilen bir açıklama yapmalıdır. Eğer imkan varsa hangi partiden kimlerin evet veya hayır dediğini tespit eden bir mekanizma geliştirilmelidir.
"Bunların gözleri Pensilvanya'da, ederleri 1 dolardır"

FETÖ'yü hesaba katan yoktur, kripto damarı gören yoktur, MHP'ye yüklenilmektedir. Pensilvanyalı hainle kimin hatıra fotoğrafı varsa, kimler bir zamanlar diz dize, yanak yanağa ise şimdilerde MHP'ye en çok saldıran alçaklar onlardır. Bunların cinsiyeti erkek veya kadın olabilir. Görünüşleri, bugünlerdeki maskeleri de kimseyi aldatmamalıdır. Hala lehine çalıştıkları yer bellidir. Hala aidiyetleri belirgindir. Bu kokuşmuşların hala gözleri Pensilvanya'da, ederleri de 1 dolardır. Bunlar Evet kararının sandıktan çıkmasından sonra çılgına dönmüşlerdir. Kalan son nefesleriyle MHP'yi taşa tutmuşlardır. İftira ve ithamlarında çırpına çırpına perişan olacaklardır. Aziz dava arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu Türkiye için Evet demiştir. FETÖ için PKK için Hayır diyenler bunu anlayamaz. Bu korkak ve işbirlikçilerin korkusu büyüyen milli birlik şuurudur. İplerini tutan efendileri de aynı akıbete mecbur kalacaktır.

AGİT'in açıklamaları

16 Nisan aynı zamanda olgunluk imtihanıdır. Türkiye'de yeni bir dönem başlamıştır. Ülkemizde hükümet sistemi 16 Nisan itibariyle değişmiştir. AGİT'in açıklamaları, 16 Nisan'da alınan sonuca yönelik kuşkulu tavrın geldiği noktayı özetlemektedir. Batı 16 Nisan'dan sonra da milli iradeyle hesaplaşmak için her fırsatı kullanacaktır. Yanlış hesap varsa, Türk milletinin azametiyle karşılaşcaktır. Bir başka tartışma da YSK'yı hedef almaktadır. Mühürsüz pusulalar konusunda YSK gerekli açıklamaları yapmıştır.

"Gün Türkiye için el ele verme günüdür"

MHP önümüzdeki yeni dönemde TBMM'de üzerine düşen her görevi eksiksiz yapacaktır. Uyum yasalarının çıkması hususunda sorumluluğumuzu samimiyetle yerine getireceğiz. Bundan sonra omuzlarımızdaki yük daha da ağırlaşacak. Siyasi cepheleşmeleri bitirmeliyiz. Ayrılıkta hayır yoktur kavganın sonu yoktur. Gün Türkiye için el ele verme günüdür.


#Devlet Bahçeli
#MHP
7 yıl önce