|

Babasına ihraç

Kararnameyle ihraç edilen 10 bin 131 kişinin arasında NBA liginde basketbol oynayan FETÖ’cü Enes Kanter’in babası Prof. Dr. Mehmet Kanter de bulunuyor. Astsubay Ömer Halisdemir’in vurduğu darbeci general Semih Terzi’nin doktor olan eşi de ihraç edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:18 - 30/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı bakanlıklar ve bağlı kuruluşlar ile bazı kamu kurumlarından toplam 10 bin 131 kişi meslekten ihraç edildi. ABD'nin ünlü NBA liginde basketbol oynayan ve FETÖ yanlısı tweetleri ile tepki toplayan Enes Kanter'in babası Medeniyet Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Kanter de son KHK ile ihraç edildi. Prof. Kanter daha önce kamuoyuna bir açıklama yaparak oğlu Enes Kanter'i evlatlıktan reddettiğini açıklamıştı. Kanter, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyordu.





TERZİ'NİN EŞİNE DE İHRAÇ


Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda astsubay Ömer Halisdemir'in vurduğu darbeci general Semih Terzi'nin doktor olan eşi Nazire Terzi de kamudan ihraç edildi. Nazire Terzi'nin, GATA'ya giderek usulsüz şekilde otopsi raporunu sorgulatmaya çalıştığı belirlenmişti. Terzi, mal varlığını kız kardeşine devretmek için vekâletname çıkarma talebini geri çeviren noteri tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli savcı tarafından sorgulanan Terzi, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


#Mehmet Kanter
#Ömer Halisdemir
#Semih Terzi
8 yıl önce