|

Avukatlığın zamanı mı

Başbakan Yıldırım, FETÖ’nün darbe girişimiyle milletin psikolojisini bozduğunu belirtti. Yıldırım, “Bir mağdurluk edebiyatı tutturdular gidiyor... Pekiyi; hayatını kaybedenler, geleceği karartılmaya çalışılan millet mağdur değil mi? Bu ne biçim bir şey? Asıl mağdur millet. Bunların avukatlığına soyunmanın zamanı mı?” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:42 - 14/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) akademik yılı açılış törenine katıldı. Darbe soruşturmalarına yönelik mağdur edebiyatı yapanlara tepki gösteren Yıldırım, özetle şunları söyledi:


Kavgalar, terör, huzursuzlukların kaynağında eğitim yetersizliği var. İnsanların zehirli fikirlerle maalesef yönlendirilmesi var. 15 Temmuz'da yaşadığımız FETÖ alçak darbe girişiminin arkasında da bu var.



HER ŞEY TEFERRUAT OLUR


15 Temmuz'da da bu millet kalbindeki, gönlündeki, düşüncesini, fikrini, siyasetini, görüşünü bir kenara bırakarak ay yıldızlı bayrağı alarak sokağa düştü, meydanlara toplandı. Çünkü mesele memleket meselesidir, siyasetin önemi yok. Memleket meselesi konu olunca her şey teferruat olur. Bu millet kendine yakışanı yaptı, bu alçaklara unutamayacakları bir ders verdi.


Bunların aklı kendi akılları değil. Bir başka akıl var. O akıl karşımıza çıkmıyor. O akıl arka planda aynı Hacivat ve Karagöz gibi bunları oynatıyor. Bölücü terör örgütü ile FETÖ, 15 Temmuz'dan önce bir araya gelerek darbeyi planladı, görev bölümü yaptı ve darbenin başarıyla sonuçlanacağı konusunda zerre kadar tereddütleri olmadı.



CUNTACILAR CONTAYI YAKTI


Çünkü kaleyi içerden fethettiklerini düşünüyorlardı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Her şeyi hesap ettiler. Çıktılar meydana. Fakat halkı unuttular. Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılar contayı yakmıştır. Ve millet bir kez daha ecdadından aldığı bu bayrağı daha da yükseklere çıkararak dalgalandırmıştır.



HESAP SORULMAYACAK MI


Bir mağdurluk edebiyatı tutturdular gidiyorlar, peki bu darbeyi yapanlar mağdur da hayatını kaybedenler geleceği karartılmaya çalışılan millet mağdur değil mi? Bu ne biçim bir şey? Asıl mağdur millet. Milletin psikolojisi bozuldu, ülkenin bütün değerlerini yerle bir ettiler. Dünyaya karşı görünümümüzü ne hale getirdiler. Bunların sorumlularından hesap sorulmayacak mı? Bunların avukatlığına soyunmanın zamanı mı? Darbecilere destek olmak, onları yeni bir darbe arayışına sokmak bu ülkeye hizmet değil, vatanseverlik hiç değil.



TEK TEK AYIKLANACAK


Devlet bünyesindeki FETÖ mensuplarını ayıklayacağız. Yargı, ordu, polis ve devletin temel güvenlik unsurları içinde bu örgütün bütün mensupları birer birer ayıklanacak. Aksi takdirde bu tehdit büyüyerek devam eder. Hiç endişeniz olmasın bu konuda dikkatli çalışıyoruz. Maksat suçsuzla suçlunun aynı muameleyi görmemesi. Suçlu ise gereği yapılacak.



ADALETTEN ŞAŞMAYIZ


Burada şuna dikkat edeceğiz; geçmişten husumetiniz varsa, rakipseniz, 'ben de bunları, bertaraf etmek için FETÖ sepetine koyayım' diye bir şey yaparsanız, bunun çok büyük bedeli olur. Sadece vicdani değil, intikam duygusuyla değil, merhametle de değil adaletle yapacağız, adaletten şaşmayacağız.



Gereğini millet yapsın


Akşam saatlerin de de izmir'in Kiraz ilçesinde vatandaşlara seslenen Başbakan Yıldırım başkanlık tartışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, şöyle devam etti: Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı çıktı dedi ki 'artık bu işi bitirelim'. Bizim için eyvallah. Meclis'e getireceğiz yeter ki Meclis'ten meydanlara indirelim. Meydana indikten sonra bu millet gereğini yapar. Siyaset işin içinden çıkamadığında millete başvurur. Millet de en güzel şekilde çözümü üretiyor. Geçmişte hep yaptınız. Darbecileri defettiniz şimdi de başkan seçeceksiniz.Sizlere inanıyoruz. “



Gaziye ödül


Yıldırım, geçen yıl fakültelerini birinci bitiren öğrencilere diplomaları ile sahneye koltuk değneğiyle gelen 15 Temmuz darbe girişimi


sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan İktisat Bölümü mezunu gazi Atilla Yüce'ye hediye verdi.





O müezzine sahip çıktı


Yıldırım, cuma namazını, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde sela okuduktan sonra darbedilen müezzin Mehmet Kuzgun'un görev yaptığı Narlıdere Kutlu Yalvaç Camii'nde kıldı. Kuzgun'un avukatı Zeki Arıtürk, Başbakan Yıldırım'ın Kuzgun'a geçmiş olsun temennisinde bulunduğunu dile getirerek, “Sayın Başbakanımız nezaketen buraya geldi. Sadece hocamızın yanında olduğunu, devletin milletin yanında olduğunu, darbeye karşı savunan insanların yanında yer aldığını göstermek için bir nezaket ziyaretinde bulundu. Sayın Başbakanımız burada hocama geçmiş olsun temennilerini ilettikten sonra hocamızın arkasında olduğunu, bu milletin arkasında olduğunu belirtmek için kendisi bizzat teşrif etti. Bu millet, bu devlet daima payidar kalacaktır. Hainler mutlaka hak ettikleri cezayı alacaklardır. Biz de bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.


#FETÖ
#Binali Yıldırım
8 yıl önce