|

Avukatı çark etti

Kapatılan Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Doğan Akkurt çark etti. İlk ifadesinde örgüt üyesi olmadığını iddia eden Akkurt, daha sonra etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/09/2017 vendredi
Güncelleme: 03:21 - 15/09/2017 vendredi
Yeni Şafak
Kapatılan Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca
Kapatılan Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca

FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar birer birer tamamlanıyor. Örgüte bağlı hareket ettikleri tespit edilen 14 avukat hakkında yürütülen soruşturmalar tamamlandı. Aralarında örgütün medya sorumlularından kapatılan Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Doğan Akkurt ve 13 şüpheli hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla haklarında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

TUTUKLANINCA ÇARK ETTİ

Karaca’nın avukatlığını yapan Akkurt ilk ifadesinde örgüt üyesi olmadığını ve üyelerle hiçbir bağlantısının olmadığını iddia etti. Tutuklandıktan sonra ise etkin pişmanlıktan yararlanmak için savcılığa dilekçe verdi ancak hazırlanan iddianamede alınan ek ifadesinde yüzeysel açıklama ve beyanlarda bulunduğuna dikkat çekildi.

ÇALIŞANLAR AMERİKALIYDI

İlk ifadesinde Fetullah Gülen’i hiç sevmediğini söyleyen Akkurt, ikinci ifadesinde ise Hidayet Karaca’nın teklifiyle 2014 yılında Gülen’i görebilmek için Pensilvanya’ya gittiğini belirtti. İlk olarak New Jersey’da örgüte ait bir televizyon kanalını ziyaret ettiklerini söyleyen Akkurt ifadesine şöyle devam etti: “Bu televizyon binasını içindeki tesisatı ile beraber 3 milyon dolar gibi komik paraya mal ettiklerini söylediler. Bina çok büyüktü ülkemizde olsa en az 10 milyon dolardı. Çalışanlarının büyük bir kısmı Amerikalı idi.”

KARACA’YA DEMİREL TALİMATI

Daha sonra FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kaldığı Pensilvanya’daki malikaneye gittiklerini söyleyen Akkurt, kaldıkları 2. günde Gülen’le tanıştığını söyledi. Gülen’le otururken şahit olduğu bir sohbeti aktaran Akkurt, "Havadan sudan konuştu. Sonra Hidayet beye dönerek 'Süleyman beyi arıyor musunuz?' dedi. Sonra bu şahsın Süleyman Demirel anladım. 'İhmal etmeyin görüşün' dedi" ifadesini kullandı. Bu arada FETÖ’nün avukatlarından Cesim Parlak hakkında da, "FETÖ üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

#Hidayet Karaca
#15 Temmuz
#FETÖ
il y a 7 ans