|

Avucunuzu yalarsınız

Başbakan Yıldırım, “Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar avucunu yalasın. Bu millet asla ve asla ne FETÖ’cülere ne bölücülere ne de DEAŞ’çılara fırsat vermeyecek” dedi. Erzincan’da Kemaliye-Dutluca Yolu temel atma töreninde konuşan Yıldırım, yolun Karadeniz’le Güneydoğu’yu hatta Suriye ve Arap Yarımadası’nı bağlayacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 02:04 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, “Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın.
Başbakan Yıldırım, “Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın.

Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da Kemaliye Meydanı'nda düzenlenen Kemaliye-Dutluca yolu temel atma töreninde konuştu. Başbakan Yıldırım, “Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın. Bu millet asla ve asla ne FETÖ’cülere ne de bölücülere ne de DEAŞ’çılara fırsat vermeyecektir” dedi. Yıldırım, bu yolun yılların hayali olduğunu belirterek, “Yüzyıldır beklenen gün geldi. Bu projeye bugün siz şahit oldunuz biz şahit olduk. Bizden sonra gelecekler 10 yıl sonra 20 yıl sonra 50 yıl sonra bu yollardan geçenler hepimizi rahmetle anacaklar iyilikle anacaklar” ifadelerini kullandı.

YOLLAR KEMALİYE'DEN GEÇECEK

Bu yolun Suriye Arap yarımadasına kadar birbirine bağlanacağını belirterek, “Kuzey ve güney koridoru bu yol açıldığında artık Karadeniz’den Erzincan’dan, Erzurum’dan, Sivas’tan, Gümüşhane’den güneye gidecek trafik Kemaliye üzerinden geçecek. Kemaliye gibi tarihin kültürün beşiği bu güzel tabiatı bu güzel memleketi buralarda duracaklar. Buralarda vakit geçirecekler. Kemaliye kendine has bir özelliği var. Hele o konaklar hele o kapı tokmakları kendine has kültürü yemekleri olan güzel eğin. Hakikaten başlı başına bir değer” dedi.

7 TÜNEL VE 2 KÖPRÜ YAPILACAK

Yol üzerinde 22 kilometre boyunca 16.5 kilometresi tünel ve köprüler olacağını belirten Başbakan Yıldırım, “7 tünel var 2 de köprü var. Köprüler bildiğiniz sıradan köprüler değil, boğaz köprüsü gibi köprü var. Askılı gerdanlık gibi Fırat’ın üzerinde köprüsü de var” dedi. Son 15 yıl içerisinde memlekette çok şey değiştiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Türkiye son 15 yılda öyle bir gelişme gösterdi ki Türkiye’yi üç katına çıkardık. Sizin evlatlarınız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının sayesinde oldu. Siz destek oldunuz, siz arkamızda durdunuz biz de yürü dediniz biz de yürüdük. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz Alçaklara geçit vermeyiz. Vatanın milletin birliği beraberliği kardeşliği için elimize ne imkan varsa evel Allah sonuna kadar kullanacağız. Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın. Bu millet asla ve asla ne FETÖ’cülere nede bölücülere nede DEAŞ çılara fırsat vermeyecektir” diye konuştu.

BAŞIMIZA GELMEYEN GELMEDİ

Başbakan Yıldırım Erzincan’da Refahiye Meslek Yüksek Okulu ve Eneryagaz dağıtımı temel atma töreninde ise 15 yıldır hizmet ederken başlarına gelmeyen kalmadığını söyledi. “İnsan odur ki bıraka bu dünyada bıraka bir insan. Eseri olmayanın yerinde yeller eser” diyen Başbakan Yıldırım, “Binlerce eserimiz memleketin her köşesinde yükseliyor. Biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz. Alçakların huzurunda asla eğilmeyiz” diye konuştu. 15 yıldır hizmetlerini sürdürürken “Başımıza da gelmeyen kalmadı” diyen Başbakan Yıldırım daha sonra şunları söyledi:

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTINIZ

“Darbe girişimi, kumpaslar, 15 Temmuz Fetö hain darbe girişimi. Alçaklar asker kılığına girmiş FETÖ teröristleri tanklarla toplarla uçaklarla milletin üzerine bomba yağdırırken milletimizin her ferdi gençlerimiz kadınlarımız erkeklerimiz Cumhurbaşkanın daveti ile meydanlara indi meydanları alçaklara dar etti. Sizlerde o gece meydandaydınız. Ülkeye demokrasiye hükümete sahip çıktınız. Ay yıldızlı bayrakları indirmediniz”.

Başbakan Yıldırım, Kemaliye-Dutluca karayolunun temel atma töreninin ardından helikopterle Refahiye - İliç arasındaki Sünebeli tünelinde de incelemelerde bulundu. 

  • Kaçırılan 3 Türk için devrede
  • Başbakan Binali Yıldırım, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Mustafa El Sarraj ile telefonda görüşerek, kaçırılan 3 Türk vatandaşının bir an önce kurtarılması beklentisini vurguladı. Yıldırım, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek Türkiye’nin vatandaşların bir an önce kurtarılması beklentisini vurguladı ve bu konuda her türlü yardıma hazır olunduğunu belirtti.
#Binali Yıldırım
#Erzincan
#Avrupa
#AB
7 yıl önce