|

Avrupa insanlığa ihanet ediyor

Başbakan Yıldırım, Avrupa ülkelerinin terör örgütleri arasında ayrım yaptığını söyledi. Yıldırım, ‘’Dostumuz, müttefikimiz Avrupa, PKK’ya gelince müsamahakar, DEAŞ’a gelince değil. Terör örgütlerinin birini diğerine tercih etmek insanlığa, dünya barışına yapılabilecek en büyük ihanettir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:43 - 11/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, 9. Büyükelçiler Konferansı'na katılanlar için Çankaya Köşkü'nde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Avrupa'ya hem terör hem de mülteci mesajı verdi. Yıldırım, özetle şunları söyledi:



Dostumuz, müttefikimiz Avrupa, terör örgütleri arasında ayrım yapıyor. PKK'ya gelince müsamahakar, DEAŞ'a gelince müsamahakar değil. Terör örgütlerinin birini diğerine tercih etmek insanlığa, dünya barışına yapılabilecek en büyük ihanettir. Bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünü yok edemezsiniz. Böyle bir gaflet içinde olmayın.



BOŞ KONUŞMAYI BIRAKIN


'Türkler çok güzel iş yapıyor, hakikaten örnek bir ev sahipliği yapıyor” diyerek sırtımızı sıvazlamaktan başka bir şey yaptıkları yok. Avrupa ükeleri bol bol konuşuyor. Bırakın boş konuşmayı kardeşim, gelin el atın, biraz yük alın. Bu yük Türkiye'nin sırtında kalmamalı. Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlar, Türkiye güvende olamazsa Avrupa hiç güvende olmaz. Terörün olmadığı yer mi var, bizde bir olay oluyor bir gün sonra Avrupa'da, ABD'de oluyor.



HUKUK DERSİNE İHTİYACIMIZ YOK


Avrupa ülkelerine alınganlığımız şudur, FETÖ darbe girişiminden sonra yüksek bir sesle kınamak yerine 'Ya, darbecileri fazla hırpalamayın' demeleri bizim kanımıza dokundu. Böyle bir şey olamaz. Önce darbeyi hiç tereddüde mahal bırakmadan kınayacaksınız, sonra da Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna sonuna kadar inanacaksınız. Hukuk dersine Türkiye'nin ihtiyacı yok,



EN KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK


Biliyorsunuz bir anayasa değişiklik çalışmamız var. Meclis'in içinden hükümet çıkma dönemi bu değişiklik gerçekleşirse bitmiş olacak. Bu Cumhuriyet'in kuruluşundan beri yapılan en köklü değişiklik. Aslında bunun temelini 2007'de attık. Cumhurbaşkanı seçilemeyince mesele halka gitmek zorunda kaldı, halk da cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine karar verdi. Bu yapı artık bu şekilde sürdürülemezdi.



TEMİNAT TÜRKİYE'DİR


KKTC ile Rum tarafında görüşmeler devam ediyor. Birtakım alınan mesafeler var, anlaşılan konular var. Adil, eşit bir yönetişim sistemi garanti altına alınmalıdır. Sadece toplumların birbirine güvenleri yetmez. Geçmişte yaşanan acı tecrübelerin ışığında herşeyin teminat altına alınması lazım. Teminat ta Türkiye'dir. Rum tarafı için de teminat Yunanistan'dır. Buradaki görüşmelerin adil ve kalıcı bir barışı birlikte iki federasyonlu bir devletin dönüşümlü başkanlığını oluşturacak şekilde tesis edilmesi en büyük dileğimizdir.


#FETÖ
#KKTC
#PKK
#Büyükelçiler Konferansı
8 yıl önce