|

Avrupa Birliği sözünü tutmalı

Başbakan Binali Yıldırım, Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider açıklama yapıyor. Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen, Avrupa'nın mülteciler konusunda Türkiye'ye verdiği sözleri tutması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
14:28 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:42 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Çankaya Köşkü'ndeki görüşme öncesi Başbakan Yıldırım, konuk mevkidaşını makam aracından indiği sırada karşıladı. İki liderin tokalaşarak, poz vermesinin ardından görüşmeye geçildi. Basın kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından iki lider açıklama yaptı. Rasmussen, Avrupa'nın mülteciler konusunda Türkiye'ye verdiği sözleri tutması gerektiğini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Terörle mücadelede uluslararası işbirliğine olan ihtiyacın bugün, düne göre daha fazla olduğu konusunda Danimarka'nın da Türkiye'nin de aynı düşünceleri paylaştığını gördük. PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle aynı anda mücadele etmek durumunda olan Türkiye'nin desteklenmesi, bu mücadelelerin başarıya ulaşmasına katkı sağlayacaktır.



Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi konuştuk. Terörle mücadelede uluslaraarası işbirliğine olan ihtiyacın, bugün düne kadar daha fazla olduğu konusunda iki ülkenin aynı düşünceleri paylaştığını gördük. Farklı terör örgütleriyle aynı anda mücadele etmek zorunda olan Türkiye'nin desteklenmesi, bu mücadelenin başarısına destek sağlayacaktır. Danirmarka'nın Roj TV'yi kapatma kararı, bu mücadelede güzel bir karar olarak görünmektedir. FETÖ ile mücadele konusunda da bu mücadelenin devam etmesi en büyük arzumuzdur. Danimarka'nın, bazı çevrelerce ülkemize karşı yürütülen karalama kampanyalarıyla ilgili sayın başbakana bilgi verme fırsatı bulduk. Danimarka Dışişleri Bakanı Jensen, İncirlik'i ziyaret etti ve 15 Temmuz konusundaki dayanışma dileklerini bize iletti.






#Binali Yıldırım
#Danimarka
#Lars Lokke Rasmussen
8 yıl önce