|

'Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor'

Başbakan Binali Yıldırım, Çankırı'da halka hitap etti. Yıldırım, "Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara. Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi" dedi.

Yeni Şafak
14:11 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:57 - 16/03/2017 Perşembe
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisi tarafından Çankırı'da düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisi tarafından Çankırı'da düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Çankırı'da halka hitap etti. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:



"Bu güzel ülkeyi alçak FETÖ hainlerine teslim etmediniz. 9 Çankırılı yiğidimizi 15 Temmuz'da şehit verdik.



FETÖ'nün inine gireceğiz dedik, girdik. Şimdi kaçacak yer arıyorlar. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını verecekler.



Birileri teröristler iş tutabilir ama Türkiye Cumhuriyeti terörle asla iş tutmayacak kadar büyük bir devlettir.



Artık terörle mücadelede de kararımız tamdır. Terör neredeyse, ister yurt dışında ister yurt içinde, oralara gideceğiz, inlerini başlarına geçireceğiz. Suriye'de Fırat Kalkanı ile başarılı bir operasyon yapıp DEAŞ terör örgütünü nasıl yok ettiysek, diğerlerini de aynı şekilde halledeceğiz.



Bazı ülkeler var 'Avrupa değerleri, özgürlük, insan hakları' diyor, diyor da diyor ama onların gerçek yüzünü şu bir haftada gördük. Almanya'sı, Hollanda'sı, İsviçre'si... Mesele Türkiye olunca nasıl birden bire diktatörleştiklerini, nasıl yasakçı bir uygulamaya geçtiklerini hep beraber gördük değil mi? Oralarda 'hayır' demek serbest, 'evet' demek yasak. Bunların fikir özgürlüğünden, hürriyetlerden, insan haklarından anladığı bu kadar.



"İslam korkusu sizi doğru bir sonuca götürmez"


Ne diyor gönüller Mevlana, "Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol" Ey Hollanda, Almanya özgürlükçü gibi görünüp yasak uygulamak size yakışıyor mu? Avrupa'nın gerçek yüzünü bir haftada gördük. Zorba ve yasakçı zihniyet Avrupa için kara bir lekedir. Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara... Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi. Ama aklınızı başınıza alın, bu düşmanca politikalar, İslam, Türk düşmanlığı, İslam korkusu sizi doğru bir sonuca götürmez. Avrupa şunu hiç unutmasın, bu yapılanları bir kenara yazdık. Karşılığını verdik, vereceğiz. Ey Hollanda, Rotterdam ordaysa Çankırı da burada.





Kemal Kılıçdaroğlu sazı almış eline aklına geleni söylüyor. Ama söylediklerini hiçbiri bir işe yaramaz. (Kemal Kılıçdaroğlu'nun radyo programındaki açıklaması) Anayasa değişiklik metnini tersinden okumuş, bizim anlatmaya çalışıp anlatamadığımızı Kemal bey en iyi şekilde anlattı. Kılıçdaroğlu, Hayır kampanyasını bırakıp, bizim kampanyaya dahil olsun, ona da yer var.



Bunlar tutturmuş 18-25 yaşa karşı çıkıyorlar, nüfusun yarısına yakını 30 yaş altı, neye karşı çıkıyorsun? Türkiye'nin nüfusunun yarısına yakının 30 yaşın altında, 25 yaşın altındaki nüfusu yüzde kırkın altı, neden karşı çıkıyorsun? Gençlerin siyaset yapma hakkı yok mu? Gençler sadece bayrak mı asacak? Siyaset de yapacak. Gençler Türkiye'nin geleceğidir, siz her şeye layıksınız.



Millet diyor ki, Cumhurbaşkanı tek olacak, patronda millet olacak.



Bu sistemde yargıda bağımsız. yeni sistemde Cumhurbaşkanı meclisi feshedecekmiş, yok böyle bir şey yıldızlı, kuyruklu yalan.



Çankırı'ya Japonlar büyük fabrika kurdu, bu fabrika 2 milyar dolarlık yatırım yapacak, binlerce kişiye iş-aş veriyor.



#Binali Yıldırım
#Çankırı
7 yıl önce