|

Atılanlar özele giremeyecek

Kamudan atılan FETÖ’cü 4 bin sağlıkçı, artık özelde de çalışamayacak. Son yayınlanan KHK ile memuriyetten ihraç edilenlerin özel sektörde görev yapmasının de önü kapatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 22:29 - 9/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle kamudan ihraç edilen yaklaşık 4 bin sağlık personeli, özel sektörde de çalışamayacak. Kamu görevinden ihraç edilen doktorların özel sektörde istihdam edilmesinin önüne açan uygulamaya, son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile son verildi.



KADROLAŞAMAYACAKLAR


KHK ile memuriyetten ihraç edilenler, kamuda doğrudan veya dolaylı olarak da görev alamayacaklar. Ayrıca bu kişiler uhdelerinde taşımış oldukları meslek unvanları ve sıfatlarını kullanamayacaklar, sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan da yararlanamayacaklar. Bu kararname ile FETÖ'cülerin özelde kadrolaşmasının da önüne geçildi.



HASTANELER TAKİPTE


KHK ile memuriyetten atılanların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona erdi. Bu kişilere herhangi bir tebligat yapılmazken, haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem yapılacağı belirtildi. Böylece terör örgütleriyle ilişkili olduğu için kamudan ihraç edilen kişilerin, sağlık kuruluşlarında çalışmasının önü kapatılmış oldu. Ayrıca bünyesinde FETÖ'cü doktor çalıştıran özel hastanelere yönelik de takip başlatılacağı belirtiliyor.


#FETÖ
#KHK
#Kamudan ihraç
8 yıl önce