|

Ateşe ateşle karşılık verin

14 Temmuz’da darbe toplantısı düzenlendiğini anlatan Binbaşı Murat Yanık, “Herhangi bir yerden ateş edildiğinde ateşle karşılık verileceğinin kararı alındı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 01:53 - 23/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gitmeye çalışırken Haliç Köprüsü'nde yakalanan 24 asker hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, 15 Temmuz gecesi İstanbul Valiliğini işgal eden askerlerin yardım talebi üzerine yola çıkan 1'i tutuklu 24 şüpheli asker hakkında, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca, şüphelilerden astsubay Yusuf Yıldız hakkında "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, diğer 23 şüpheli asker hakkında ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.



MESAİYİ TERK ETMEYİN


İddianamede darbe girişiminden bir gün önce 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda toplantı yapıldığı belirtildi. Toplantıyı anlatan Murat Yanık ifadesinde, "Bu toplantı da Uzay Şahin'in bir gün önce yapılan ve Anadolu yakasında gerçekleştirilen 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda tebliğ edilen ve darbe tarihi olan 15 Temmuz günü faaliyetin yapılacağı tarih olarak orada bulunanlara aktardı" dedi. Yanık ifadesinin devamında "Herhangi bir yerden ateş edildiğinde ateşle karşılık verileceğinin kararı alındı. Tugayın herhangi bir silah kaybı söz konusu olduğunda o silah bulunana kadar tüm personelin mesaiyi terk etmeyeceklerine yönelik talimatlarda bulunuldu" diye konuştu.



DESTEĞE GİDECEĞİZ!


Darbecilerin İstanbul Valiliği'ni işgal etmek için takviye olarak istedikleri erlere Rusya'da patlama olduğu için önlem alınması gerektiği yalanı söylendiği ortaya çıktı.


#FETÖ
#İstanbul Valiliği
8 yıl önce