|

Astsubaylara özel Ü1 grubu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Jandarma Okullar Komutanlığı’nın mahrem yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamanin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:16 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Astsubaylara özel Ü1 grubu
​Astsubaylara özel Ü1 grubu

İddianamede, TSK ve mahrem yapıya yönelik operasyonların önemi tek tek sıralandı. Söz konusu operasyonların yeni bir darbe tehdidini ortadan kaldıracağına dikkat çekilirken, mahrem yapılanmanın çökertilmesi ile askerler arasındaki dikey ve yatay bağların kopartılacağı belirtildi. Ayrıca bu birimlere yapılacak operasyonların tüm örgütte moral bozukluğu ve buna bağlı olarak çözülme sağlayacağı vurgulandı.

SORULAR DAĞITILMIŞ

Örgütün, astsubay yapmak istediği üniversite öğrenciler için bir grup oluşturduğu ve bunu “Ü1” şeklinde kodladığı bilgisi iddianamede yer aldı. Üniversite 1. sınıf öğrencilerinden seçilen ve örgütün hücre evleri ile yurtlarında kalan gruptaki kişilerin astsubaylığa hazırlandığı belirtildi.

Örgütün bu şekilde üniversite öğrencilerini yönlendirdiği ve astsubaylık mesleğini seçmelerini sağladığı kaydedildi. İddianamenin şüphelileri arasında yer alan Cevat E.’nin Kocaeli’de FETÖ’nün evlerinde kaldığı belirtilirken, Fizik Bölümü’nü okuduğu sırada girdiği Ü1 grubuna dahi olarak Hava Astsubaylığı sınavını kazandığı ifade edildi. Cevat E.’nin Hava Astsubaylı için kimsenin kendisini yönlendirmediğini iddia etmesi ise dikkat çekti. İddianamede, FETÖ’nün astsubaylık sorularını da çalarak elemanlarına dağıttığı bilgisi yer aldı.

#Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı
#TSK
7 yıl önce