|

Askerleri uyandırıp pencereye dizmişler

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için kurulan komisyonun Sözcüsü Belma Satır, komisyonun Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile Gölbaşı Özel Haraket Daire Başkanlığı ziyareti hakkında bilgi verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 02:43 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Darbe girişiminin sabahında Genelkurmay Başkanlığın'dan çıkan 700'e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu.
Darbe girişiminin sabahında Genelkurmay Başkanlığın'dan çıkan 700'e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu.

Emniyetin 15 Temmuz gecesi darbeyi önlemeye yönelik çalışmalarının çok önemli olduğunu söyleyen Satır, “17-25 Aralık'tan sonra Özel Harekat Daire Başkanlığında bin 200 polis hakkında işlem yapılıyor ve meslekten atılıyor. O gece özellikle Ankara'da darbecilerin başarısız olmasındaki en büyük etken, Ankara'daki özel harekat polislerinin başarılarıdır. Şehit olmak pahasına canlarını ortaya koyarak, o gece çok çetin bir mücadele verdiler” dedi.



ONURLARINI KURTARDILAR


Emniyet yetkililerinin, 15 Temmuz akşamı Genelkurmay Başkanlığından silah sesleri gelmesi üzerine olay yerine gittiklerini, “Ne oluyor?” sorusuna, “Tatbikat yapılıyor” yanıtı aldıklarını belirten Satır, şöyle devam etti: “Onlar da 'bu nasıl bir tatbikat ki bizim haberimiz yok' diyorlar. FETÖ'cü darbeciler 15 Temmuz gecesi, Genelkurmay Başkanlığındaki erleri yataklarından kaldırıyorlar, pijamalarını çıkarttırarak asker kıyafetlerini giydirip cama dizdiriyorlar. Niye? Askerle polisi karşı karşı karşıya getirmek için. Ama soğukkanlılıklarını kaybetmeyen emniyet mensupları ateş etmiyor. Eğer özel harekatçı polisler camdaki o askerleri tarasalardı, çok büyük felaket olurdu. Emniyet yetkilileri, yakalanan askerlerin yere yatırılması üzerine, 'Türk askeri yerde yatmaz' diyerek, onların kıyafetlerini çıkarttırıp, iç çamaşırları ile kalmasını sağlıyorlar. Yani özel harekatçı polisler, askerleri kıyafetleriyle yerde tutmayarak onların onurlarını kurtarıyorlar.”


#FETÖ
#15 Temmuz
#Gölbaşı Özel Harekat
#Belma Satır
8 yıl önce