|

Askeri hastaneler rahat bir nefes aldı

Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Hastanesi'nde görev yapan Doç. Dr. Nurettin Yiyit, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin iyi bir karar olduğunu belirterek "Er poliklinikleri kötü şartlarda hizmet veriyordu. Bakanlığa devredilen askeri hastanelerde bu durum ortadan kaldırıldı ve hastaneler nefes aldı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/10/2016 Salı
Güncelleme: 22:18 - 10/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

TSK içerisinde yapılanan FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminin ardından, askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na bağlandı. Örgütün ordu içerisindeki yapılanmasının önemli bir ayağını oluşturan hastanelerin bakanlığa bağlanmasının doğru bir karar olduğunu söyleyen Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Hastanesi Göğüs Cerrahı Doç. Dr. Nurettin Yiyit "Askeri hastanelerdeki er poliklinikleri kötü şartlarda ve bodrum katlarında hizmet veriyor. Koğuş sisteminin uygulandığı bu hastanede bir odada 15- 20 kişi kalıyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastanelerinde böyle bir durum söz konusu değildir. Bu yüzden GATA'nın Sağlık Bakanlığı'na bağlaması hizmet koşullarının düzelmesi açısından çok büyük önem taşıyor" diye konuştu.



AYLARCA SÜREN İŞLEM BİRKAÇ SAATE DÜŞTÜ


Askeri hastanelerin dışarıdan bakıldığında çok şatafatlı ve gösterişli göründüğünü, ancak içine girildiğinde sistemin tamamen çökmüş durumda olduğunu söyleyen Yiyit, "Kırsalda oturan bir kişi askere gitmek ya da rapor alabilmek için önce bulunduğu yerdeki askeri hastaneye gidiyordu. Eğer işlemi yapılamıyorsa Ankara GATA'ya ya da İstanbul GATA'ya yönlendiriliyordu. Bu işlemler aylarca sürüp duruyordu. Ancak bu hastanelerin devlete bağlanmaya başlamasının ardından kişi istediği devlet hastanesine giderek işlemini birkaç saat içerisinde halledebilecek" dedi.



TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNDÜRÜYORDUK


"Askeri hastanelerin asıl önemi savaş zamanlarında ortaya çıkar" diyen Yiyit "Celabrus'a askeri harekat yaptık ancak askeri hastaneyi Sağlık Bakanlığı kurdu. Terör bölgesinde biz sivilden destek alıyoruz. GATA'da yeterli sayıda branş yok. Ne zaman ki terörle mücadelece hat safhaya çıkılırsa o zaman GATA'dan eleman görevlendiriyoruz. Yani taşıma suyla değirmen döndürüyoruz. Ama terör bölgelerinde devlet hastanelerinde hekim sayısı hep doludur. Bu yüzden askeri hastanelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Sağlık Bakanlığı'na bağlanması doğru bir karardır" şeklinde konuştu.



Akademik kadro FETÖ'nün elinde


FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasında GATA'ların önemli bir adım olduğunu belirten Yiyit, “Askeri hastaneler sayesinde kimin asker olup olmadığına karar verdiler. TSK'yı askeri hastaneler sayesinde şekillendirdiler. GATA'daki akademik kadrolar sayesinde bunu yapabildi. Akademik kadrolara öyle bir yerleştiler ki alttan gelen kimsenin yükselmesine izin vermediler" dedi.


#Sultan Abdülhamid Hastanesi
#Nurettin Yiyit
#FETÖ
8 yıl önce