|

Asker bizim hükümet bizim

MHP lideri Bahçeli, Hürriyet gazetesinin skandal manşetine tepki gösterdi: “Asker de bizim, hükümet de bizimdir. Fitneye çanak tutan bizden değildir”

Yeni Şafak
04:00 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:14 - 1/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Bahçeli'ye Tarsus Belediyesi heyetince Süleyman Şah heykeli ile ok ve yay hediye edildi.
Bahçeli'ye Tarsus Belediyesi heyetince Süleyman Şah heykeli ile ok ve yay hediye edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM grup toplantısındaki konuşmasında, Hürriyet gazetesinin 'Karargah rahatsız' manşetiyle yayınladığı skandal habere tepki gösterdi. Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir yıkımla karşı karşıya geldiğini anlatan Bahçeli, böylesine önemli sorunlar varken ve milli güvenlik tehdit altındayken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin anlamsız tartışmaların içine çekilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi. “Genelkurmay Başkanı önce Başbakan'la, ardından Cumhurbaşkanı ile görüşmüştür. Eğer sorunlarını paylaşmış ve bir sonuç alamamışsa ortada bir sorun var demektir. Yok paylaşılmamış, medya yoluyla kamuoyuna duyurulduysa yine bir sorun vardır. Evet, bizim de kafamıza takılan pek çok soru işareti vardır. Ama bunları konuşmanın ne yeri ne de zamanıdır" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:



DİRİLİŞ RUHUYLA SÜNGER ÇEKELİM


“Huzur kaçar, istikrar giderse geri getiremeyiz. Milli birliğimiz bozulursa tamirini kolay kolay yapamayız. Ne yapalım? Çatışıp çürüyelim mi? Yoksa kucaklaşıp kardeşçe mi yürüyelim? FETÖ, PKK, IŞİD, PYD-YPG hazır kıta infaz mangalarını Türkiye'ye yönlendirmişken, devletle millet arasındaki kenetlenmenin hırpalanması gaflettir. Bizim pek çok hasmımız vardır. Türkiye'nin yeni bir milat ve diriliş ruhuyla eskiye sünger çekmesi elzemdir. Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükümet bizimdir, fitneye çanak tutan, cepheleşmeye meydan açan ise bizim gibi görünse de asla bizden değildir."



FATURA HEPİMİZE ÇIKAR


“Ortak değer ve emanetlerde buluşamamanın ağır faturası hepimize çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ecdadımızın, aziz şehitlerimizin bizlere mirası değil midir? Biz devletteki karmaşanın son bulması, devleti yönetenlerin anayasal sınırlarına çekilmesi için 16 Nisan'da 'evet' diyoruz, 'evet' diyeceğiz. Önümüzde çözülmesi gereken çetin düğümler vardır. Bunun için 80 milyona 'evet' çağrısı yapıyoruz."



Türk-Kürt ayrılmaz


MHP'yi Kürt vatandaşların karşısında gösteren yorumlara sert çıkan Bahçeli, “Biz Türk-Kürt diye ayırmaz, ötekileştirmeyiz. Kürt kökenli kardeşlerimiz, Türk milletinin asli, eşit, onurlu fertleridir; onlarsız ne vatanın ne milletin ne de gelecek hayallerimizin anlamı vardır. Türk-Kürt arasına nifak sokan ya teröristtir ya casus ya şerefsizdir ya da zalimlerin kuklası, zulmün oyuncağıdır" dedi.



Enosis
isteyen
Atina'ya
göçsün


Güney Kıbrıs yönetiminin 'Enosis' (Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakı) adımından ötürü müzakerelerin çıkmaza sürüklendiğini anlatan Devlet Bahçeli, Ada'nın Rum kesimine şu tavsiyelerde bulundu: “Rumlar şunu iyi anlasınlar ki: Kıbrıs Türk'tür, Türklüğün yurdudur! Enosis uyduruk masaldır ve ayaklarımızın altındadır. Şayet Rum yönetimi ille de Yunanistan'a bağlanmak istiyorsa, Ada'yı terk edip Atina'ya göç etmesi ve bir daha gelmemesi samimi tavsiyetimizdir. Yunan Dışişleri Bakanı ise aba altında sopa göstermiş, Türk Dışişleri Bakanı da isabetle Yunan muhataplarına haddini bildirmiştir. Anlayamadığımız, Yunanistan'ın amaç ve hedefinin ne olduğudur. Eğer ki, tekrar denize dökülmeyi istiyor, kovalanmayı canı çekiyorsa; buyursun, Türk milleti buna hazır ve bunu bir kez daha yapacak imandadır."













#MHP
#Devlet Bahçeli
#Hürriyet gazetesi
8 yıl önce