|

Artık Siret Haftası

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası'nın Siret Haftası'na dönüştürüldüğünü açıkladı. Kutlamanın tarihi üzerine çıkartılan tartışmalara nokta koyan Görmez, "Bundan sonra da 14-20 Nisan arasında icra edilecek" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 08:03 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bu haftanın esas amacının, Hz. Peygamber'in hayat veren çağrısının daha geniş kitlelere ulaştırılması olduğu belirtildi.
Bu haftanın esas amacının, Hz. Peygamber'in hayat veren çağrısının daha geniş kitlelere ulaştırılması olduğu belirtildi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin FETÖ ile irtibatlandırılmasının ardından Diyanet, tartışmalara son noktayı koydu. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kutlu Doğum Haftası'nın Siret Haftası'na dönüştürüldüğünü açıkladı. Siret Haftası, bundan sonra da yine aynı tarihlerde, 14-20 Nisan arasında icra edilecek. "Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti II. Toplantısı"nın ardından gazetecilere açıklama yapan Görmez, kararların oy birliğiyle alındığını ifade etti.

KANDİLE ALTERNATİF DEĞİL

Kutlu Doğum Haftası'nın asrın fitnesi FETÖ ile irtibatlandırılmasının başta Diyanet ve ilahiyat camiası olmak üzere milleti derinden yaraladığını aktaran Görmez, "Akıl, vicdan ve izan dışı bu iddia aynı zamanda tarihi gerçeklere de aykırıdır. Bu hafta, asırlardır 12 Rebiulevvel'de idrak edilen Mevlit Kandili'nin bir alternatifi değil Hz. Peygamber'in sireti, sünneti ve evrensel mesajını anlamak ve hayata geçirmek gayesiyle uygulamaya konulmuş ilmi ve kültürel faaliyetler bütünüdür" ifadelerini kullandı. Görmez, şöyle devam etti: "Esas amaç, Hz. Peygamber'in hayat veren çağrısının daha geniş kitlelere ulaştırılması olunca, bu etkinlik için tüm eğitim kurumlarının ve halkımızın yoğun bir şekilde katılımının daha çok sağlandığı bir zaman dilimi belirlenmiştir. Her yıl yurtiçi ve yurtdışında 30 bini aşkın etkinliğin yapıldığı bu hafta içinde, haftanın amacıyla bağdaşmayan bazı yanlış uygulamaların tasvip edilmesi düşünülemez. Bu uygulamalar bütün bir etkinliğe de gölge düşürmemeli."

DİYANET GÖZETİMİNDE OLMALI

Etkinliklerin, ilgili yönetmelik hükümlerine göre ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gözetim ve denetiminde yürütülmesi gerektiğini söyleyen Görmez, "Bu itibarla bu topraklarda bin yıldır vecd ile kutlanan Mevlit Kandili programları zenginleştirilerek sürdürülmeli, Kutlu Doğum Haftası ise onun sünneti, sireti, yüksek ahlakı ve evrensel mesajının ilmi etkinliklerle anlatıldığı bir Siret Haftası’na dönüştürülerek şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da 14-20 Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilmelidir” dedi. Görmez, tüm dünyadaki Müslümanların aynı gün oruca başlayıp aynı gün bayram yapacağını aktardı.

#Mehmet Görmez
#Kutlu Doğum Haftası
#FETÖ
7 yıl önce