|

Anında karşılık veririz

Başbakan Yıldırım, Suriye ve Irak’ta yapay devlet peşinde olanları bir kez daha sert bir dille uyardı: Burada yapay devlet kurmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler: ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride ve dışarıda her türlü girişim, gerekli karşılığı anında görecektir. Bunu herkesin kafasına koyması lazım.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 02:38 - 19/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Şanlıurfa’da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Irak’taki referandum kararı ve Suriye’de oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna ilişkin sert uyarılarda bulundu: Ülkemizi kötülemekle, yabancılara şikayet etmekle ülkeye hizmet olmaz, vatanseverlik olmaz. Ana muhalefet demek, iktidar alternatifi demektir. Bırak karalamayı, ne yapacaksan, ne vaat edeceksen onları söyle. Şunları, şunları iyi yapmıyorsunuz, de. Ben şunu şunu daha böyle yaparım, Şanlıurfa’nın sulama problemini şöyle, elektrik problemini şöyle çözerim de. Boş işlerle uğraşmaya lüzum yok. Bir koluna bölücüleri, bir koluna FETÖ’cüleri alarak sokakları arşınlamakla bu ülkeye hiçbir faydan olmaz.

Türkiye’nin güneyinde kimse oldu bittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Ceylanpınar sınır kapısı Şanlıurfa içinde yer alıyor. Burada neler oluyor, neler bitiyor, sınırın öbür tarafında siz yakından takip ediyorsunuz. Gerek Suriye’de gerek Irak’ta birtakım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet kurmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler, ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride ve dışarıda her türlü girişim, gerekli karşılığı anında görecektir. Bunu herkesin kafasına koyması lazım. Hiç kimse güney sınırlarımızda, Irak’ta, Suriye’de oldu bittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye, bu konuda kararlıdır, gerekli uyarılar yapılmıştır. Eğer bunun karşılığı görülmezse tabii ki gerekli tedbirleri almaktan zerre kadar çekinmeyeceğiz.

  • Öğrenci istediği okula gidecek
  • Başbakan Yıldırım, Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü ilçesindeki Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu’nda eğitim yılı açılış törenine katıldı. Buradaki konuşmasında “Bugünlerde TEOG konuşuluyor. TEOG kalksın mı, kalsın mı?” diye soran Yıldırım’a öğrenciler “Kalksın” karşılığını verdi. Yıldırım, TEOG öğrencinin hangi okula gideceğinin belirlendiğini dile getirerek şunları söyledi: “Zaman içerisinde TEOG bir yarışa döndü. Öğrencilerin stresini artırdı. Onun için sizi stresten kurtaracak düzenlemeleri yapacağız. 8’inci sınıfı bitirdiğinizde hangi tarafa ilginiz varsa oraya gideceksiniz. Herkes istediği yere gidecek. Bunun için ortaokulda yönlendirileceksiniz. Kim yönlendirecek? Okul, öğretmenleriniz, velileriniz yönlendirecek. Mesele bu, sistem değişikliği diye bir şey yok."
#Binali Yıldırım
#Suriuye
#Irak
7 yıl önce