|

Anayasada sona geldik

Başbakan Yıldırım, yeni anayasa hazırlıklarının son aşamaya geldiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde Gazi Meclis’e getirmiş olacağız. Diğer siyasi partilerle ortak bir mutabakat zemini aramayı da sürdüreceğiz. Ondan sonra karar her zaman olduğu gibi aziz milletimizindir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:02 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği çalışmalarında ortak mutabakat zemini aramayı sürdüreceklerini söyledi. Yıldırım, özetle şunları söyledi: 15 Temmuz gecesi, bütün dünya Türk milletinin bileğinin bükülemeyeceğini gördü. Hain bir saldırıya maruz kalınan o gece, Türkiye için bir milat oldu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa inen milyonlar Türkiye'nin varlığına, birliğine kast eden darbeci teröristleri bozguna uğrattı. Bu destansı mücadeleyi ancak insanlık tarihi yazacaktır.



MUTABAKAT ZEMİNİNİ ARAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ


Anayasa hazırlıklarımızda sona gelmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu Gazi Meclise getirmiş olacağız. Diğer siyasi partilerle ortak bir mutabakat zemini aramayı da sürdüreceğiz. Ondan sonra karar her zaman olduğu gibi aziz milletimizindir. Milletimiz, 3 Kasım 2002'de en gür şekilde söylediği sözün bugün de arkasındadır. Milletimiz o gün “değişim” diyordu, bugün de yine “değişim” diyor ancak bugüne kadar Türkiye'ye değişim umudu verememiş olanlar, o günden bugüne ne kendilerini ne söylemlerini değiştirebildiler.



ESKİ TAS ESKİ HAMAM


Milletimizin değişim taleplerinin yankı bulduğu yegane adres, bugün çok daha güçlenmiş olarak yine bu çatıdır, AK Parti teşkilatıdır. Çünkü geçen 14 yılda bütün Türkiye gördü ki değişim iradesinin tek adresi AK Parti'dir. Bugün milletin değişim talebine karşı çıkanlar, maalesef eski tas eski hamam yola devam ediyorlar. Milletin Türkiye'nin artık vakit kaybetmesine tahammülü yoktur. Bu büyük ülke artık çelişkilerle dolu vesayet anayasasıyla yoluna devam edemez.



ETKİN HÜKÜMET SİSTEMİ


İkide bir tıkanan sistem arızalarıyla ister istemez kriz üreten yönetim yapısının değişmesini, işleyen, çare üreten bir sisteme geçilmesini millet istiyor. Milletimiz 15 Temmuz'da en açık şekilde demokrasiden asla ve asla vazgeçilemeyeceğini göstermiştir. Bizim hedefimiz de demokrasiyi verimli, etkin bir şekilde işletecek hükümet sistemini hayata geçirmektir.



PAKİSTAN ÖRNEK OLSUN


Pakistan halkı tarih boyunca daima, dostluğunu, kardeşliğini Türk milletine gösterdi. FETÖ terör örgütü ile mücadelede Türkiye'nin yanında yer alan Pakistan'dan daima dostluk ve yakınlık gördük. Pakistan hükümeti ülkede FETÖ'ye ait 23 okulda çalışan 108 öğretmenin aileleri ile birlikte 20 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmesini istedi. Pakistan'ın teröre karşı şuurlu duruşunu takdir ediyoruz. İsteyince her ülke teröre mesafe de koyabiliyor gerekirse de ülkesinden kovabiliyormuş.Aynı hassasiyetin ilişkilerimizin iyi olmasını arzu ettiğimiz bütün ülkelerde de tezahürünü bekliyoruz.



Kahve ikramı




Başbakan Yıldırım, genişletilmiş il başkanları toplantısının ardından, bir şehit ailesini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Yıldırım, davetleri üzerine aynı apartmanda oturan Şerafettin ve Nalan Yılmaz çiftinin evine konuk oldu. Yılmaz ailesiyle sohbet eden Yıldırım'a, Türk kahvesi ikram edildi. Ziyareti tamamlayan Başbakan Yıldırım, çıkışta kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretinde Yıldırım'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile bazı milletvekilleri eşlik etti.



Bütün ülkeler tehdit altında


Yıldırım, “Terör bütün dünyada barışa, huzura karşı en büyük tehdittir. Gerekli önlemler alınmaz ise bir süre sonra hiçbir ülke terör etki alanının dışında kalmayacak. Hiçbir ülke güvende olmayacak. Bugün Türkiye'nin maruz kaldığı saldırıları sadece Türkiye'nin işi görmek büyük bir hatadır. Irak ve Suriye'ye yerleşmiş olan örgütlerin sadece Türkiye'yi tehdit ettiğine inananlar yanılıyor.



KARARLIYIZ


Türkiye her türlü teröre karşı mücadelesini kararlılıkla vermeye devam edecek. Örgütün adının PKK, PYD, DAEŞ, FETÖ olması hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Bütün örgütlere karşı operasyonlarımızı yurtiçi ve yurtdışında sürdüreceğiz. Türkiye bu zorlu yollarda yürümeye alışık bir ülke” diye konuştu.


#Gazi Meclis
#PKK
#PYD
#DAEŞ
#FETÖ
8 yıl önce