|

Almanya'ya diplomasi dersi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Bosnalı mevkidaşı Igor Crnadak ile yaptığı ortak basın toplantısında yaptığı açıklamalarda Almanya'ya adeta diplomasi dersi verdi.

Yeni Şafak
11:42 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 13:32 - 8/11/2016 Salı
Diğer

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak ile ortak basın toplantısı düzenledi. İşte açıklamasından satır başları:



"YPG Rakka'ya girmeyecek. PKK ve YPG arasında hiçbir fark yok. Kimse bize bunu anlatmaya kalkmasın. ABD Kobani'den beri YPG'ye silah veriyor. ABD'den YPG'ye silah vermemesini istedik.



"Diplomaside karşılıklılık esası önemlidir"


DHKP/C'liler Almanya'da faaliyetlerini sürdürüyorlar. Türkiye düşmanlığı ön planda olduğu için. FETÖ'cüler niye Almanya'ya gitti? Bu da tesadüf değil. Türkiye'deki teröristlere en çok kucak açan ülke Almanya. Biz de Almanya'ya tepkimizi gösteriyoruz. Biz en zor şartlarda bile Almanya Parlamentosu'nda sözde soykırımı kararı kabul edildiğinde bile diplomasimizi sürdürüyoruz. Defalarca biz konuştuk, Almanya hükümetinin sözde soykırımıyla ilgili açıklaması için mahkeme kararı olması gerekir. Diplomaside karşılıklılık esası önemlidir. İkili ülkeler arasında bir randevu talep edilirse karşıdaki bakanın olduğu yere gidilir. Arkadaşların şöyle bir yaklaşımı var: Biz büyük ülkeyiz, ben ne zaman istersem o zaman görüşmek durumda. Böyle bir şey yok. Benim bulunduğum şartları da sen gözetmelisin. Bu anlayışın değişmesi gerekir. Kendileri birinci sınıf diğer ülkeler, Balkan ülkeleri ikinci sınıf anlayışı değiştirmeleri gerekiyor. Bizi eşit bir ortak olarak görmeleri, saygı duymaları gerekiyor. Bizim anlaşamadığımız konularda da muhataplarımıza saygımız vardır."







#Mevlüt Çavuşoğlu
#Bosna Hersek
#Igor Crnadak
8 yıl önce