|

Almanya hainlere sığınma verdi

Der Spiegel, Alman yetkililerin, 15 Temmuz'un firari sanıklarından eski Kara Harp Okulu Kurmay Başkanı Albay İlhami Polat dahil 4 haine sığınma verdiğini yazdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 04:13 - 4/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
İlhami Polat - Atakan Adaşoğlu
İlhami Polat - Atakan Adaşoğlu

Almanya’nın, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu eski Kara Harp Okulu Kurmay Başkanı albay İlhami Polat, yarbay Atakan Adaşoğlu, askerler İbrahim Y. ve Hasan E.’ye geçici korunma statüsü verdiği ileri sürüldü.

GEÇİCİ KORUNMA STATÜSÜ İDDİASI

Alman Der Spiegel dergisinin dünkü sayısındaki haberde, İlhami Polat ile ülkenin batısındaki bir kentte yapılan görüşmeye yer verildi.

İlhami Polat’nin uzun süreden bu yana Türk ve Alman hükümetlerini üst seviyede meşgul ettiği aktarılan haberde, Türkiye’nin, İlhami Polat’nin iade edilmesini talep ettiği, Alman makamların ise darbecileri kolayca Türkiye’ye iade etmeyeceği belirtildi. “İlhami Polat ve darbeci olarak aranan 3 arkadaşına Almanya’da geçici koruma statüsü verildi” ifadesi kullanılan haberde, bu kişilerin Türkiye’ye iadesinin en az 3 yıl için mümkün olmadığı iddia edildi.

YUNANİSTAN'DAN ALMANYA'YA

Haberde, “Alman polisler bana susmamı tavsiye etti” sözleri aktarılan İlhami Polat’ın 2017’nin ilkbaharında eski yarbay Atakan Adaşoğlu, askerler İbrahim Y. ve Hasan E. ile Yunanistan’a kaçtığı, 12 Mayıs’ta Girit’ten sahte pasaportlarla Frankfurt’a gittikleri kaydedildi.

"KİMSEYE SÖYLEMEYİN"

Hainlerin, Almanya’da kaldıkları mülteci yurtları önünde polis araçları bekletildiği, özellikle Türklere asker olduklarını anlatmamaları yönünde uyarıldıkları belirten haberde, kendilerine acil durumlar için telefon numaraları verildiği de ileri sürüldü.

#Almanya
#FETÖ
#İlhami Polat
#Atakan Adaşoğlu
7 yıl önce