|

"Allah o gece kalplerden korkuyu aldı"

TYB tarafın düzenlenen Edebiyat ve Darbeler konferansında konuşan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, 15 Temmuz darbe kalkışmasında hiçbir şekilde korku yaşamadıklarını söyledi. Küçük, “Ben o geceye Allah’ın bu milletin kalplerinden korkuyu aldığı gece diyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 17:42 - 27/11/2016 Pazar
Yeni Şafak
Recep Yeter, Ersin Çelik, Mücahit Küçükyılmaz ve Said Ercan.
Recep Yeter, Ersin Çelik, Mücahit Küçükyılmaz ve Said Ercan.

TYB tarafın düzenlenen Edebiyat ve Darbeler konferansında konuşan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, 15 Temmuz gecesi hiçbir şekilde korku yaşamadıklarını söyledi. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi (TYB) tarafından Edebiyat ve Darbeler konferansı düzenlendi. Konferansa, Cumhurbaşkanı Kurumsal İletişim Müdürü Mücahit Küçükyılmaz, Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan, gazeteci-yazar Esra Elönü katıldı.



MEYDANLARA ÇIKTILAR


15 Temmuz darbe kalkışması gecesi yaşadıklarını anlatan Mücahit Küçükyılmaz, “FETÖ'cüler darbe planlarken psikolojik harbin bile kitabını yazmışlar. 15 Temmuz kimin sizden kimin onlardan olduğunu anlayamadığınız bir imtihan gecesiydi. O gece bu kalkışmayı yapanları FETÖ'cüler olduğunu biliyordum ama aklıma 'Acaba bunlar kim? İşgal güçleri mi?' diye düşündüm. O gece 4 çocuğum var hiçbiri aklıma gelmedi dahi. Ben o gece için Allah'ın bu milletin kalplerinden korkuyu aldığı gece diyorum'' dedi.


Yeni Şafak Haber Müdürü Recep Yeter, “Darbeye hayır diyebilen basın diye bir şey olmaz. Gazeteciysen darbeye hayır diyeceksin. Siz araba kullanan şoför gibi bir şey söyleyebiliyor musunuz? Darbeye hayır diyemeyen ve gazeteci olduğunu iddia eden insanlar var. O gece biz evimizi ararken 'Hakkınızı helal edin, bize ulaşamazsanız şuraya gidin. Şunlar size bakacaktır' dedik. Çünkü o gece sabaha karşı bu darbe gerçekleşmiş olsaydı hiçbir şekilde biz yaşıyor olmayacaktık. En az 10 bin insanı infaz edeceklerdi. Karşınızda insanlara füze atan caniler vardı" şeklinde konuştu.



SENARYO YAZILMIŞTI


Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ise darbe gecesi ilk darbe haberini yapan medya organının Yeni Şafak olduğunu hatırlatarak, “Yeni Şafak'ın 15 Temmuz darbe günü manşetimiz TSK bile pes etti idi. Darbe günü 9 buçukta konuşmaya başladık. “FETÖ'cü subaylar çıldırdı" haberini attığımız saat 22.36, haberin imzasında Recep Yeter vardı, haberi de ben girdim. Senaryosu yazılmış, yıllar once Taraf Gazetesi'nde sayfa sayfa yazılmış bir darbe planını ortaya koydular" ifadelerini kullandı.



#FETÖ
#Mücahit Küçükyılmaz
#Darbe girişimi
8 yıl önce