|

Allah en güzel intikamı alır

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Belediyesi önünde şehit olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank’ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank’ın eşi Saadet Varank, darbecilerin idam edilmesi gerektiğini söyledi. En güzel intikamı Allah’ın alacağını vurgulayan Saadet Varank, “İlhan gibilerin bittiğini düşünüyorlar ama arkasında iki çocuğu var; ondan farksız yetişmeyecekler inşallah” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 09:22 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Allah en güzel intikamı alır
Allah en güzel intikamı alır

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbeci askerlerin kurşunlarıyla şehit olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank’ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank’ın eşi Saadet Varank, eşinin kabri başında yaşadıklarını anlattı. İki çocuğuyla yaşamına devam ettiğini söyleyen Saadet Varank, darbe girişiminin olduğu gün küçük çocuğuna bakacak kimse olmadığı için eşiyle beraber dışarı çıkamadığını anlattı. Eşinin abdestini alıp namazını kıldıktan sonra çıkmaya hazırladığını söyleyen Varank, "Kolay gelsin dedim, gülerek çıktı evden. İçimden de hani 'Hakkını helal et' demek geldi, demek ki istemek gerekiyormuş. Onunla olmayı çok isterdim, son anlarında yanında olmak isterdim. Helallik isteyemedim mesela hala içimde kaldı. Onun için mutluyum ama kendim ve çocuklarım için üzüntülüyüm" diye konuştu.

BU KADAR AH ALDILAR, SONLARI İYİ DEĞİL

Müslüman olanın Müslüman olana ateş etmeyeceğini söyleyen Varank, eşini görenlerin vurulduğu an şehit olduğunu söylediğini anlattı. Herkes gibi darbecilerin idam edilmesini istediğini belirten Varank, şöyle devam etti: "Allah’a havale ettim yani benim alacağım intikamın çok yeterli olacağını düşünmüyorum ama en güzel intikamı Allah alır. İlhan gibilerin bittiğini düşünüyorlar ama arkasında 2 çocuğu var ondan farksız yetişmeyecekler inşallah. FETÖ üyelerinin sonlarının çok hayırlı olabileceğini düşünmüyorum bu kadar ahın sonunda."

DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

İlhan Varank’ın Yıldız Teknik Üniversitesinden meslektaşı Prof. Dr. İsmail Yüksek, Varank için, "Çok güçlü manevi değerlere sahip olan hocamız bilimsel bakış açısı ve eleştirel düşünce tarzıyla farklı bir bilim adamı tavrını taşımaktaydı. Bize düşen onun uğruna kendisini feda ettiği ülkemize, değerlerimize ve ailesine sahip çıkmaktır" derken, Doç. Dr. Muhammed Kurulay ise, “Hakkaniyetli, iyiliksever, özü sözü, içi dışı bir olan bir insandı ve günümüzde böyle insanlara her yerde ihtiyaç var" diye konuştu.

#15 Temmuz
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce