|

Ağır cevap verilecek

Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda’ya misliyle karşılık verileceğini söyledi. Yalova’da halka seslenen Yıldırım, “Bakanımızın seyahat özgürlüğü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Bunun cevabını en ağır şekilde vereceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:43 - 13/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Başbakan Yıldırım, “Bugünlerde, yeri gelince bize demokrasi dersi verenlerin diktatörce uygulamalarını hep birlikte izliyoruz. Bazı Avrupa ülkeleri her nedense vatandaşlarımızla, gurbetçilerimizle, memleket sevdalılarıyla buluşmamızdan rahatsız oluyor ve buna yasaklar getiriyorlar" dedi. Yıldırım özetle şunları söyledi: Bugünlerde yeri gelince bize demokrasi dersi verenlerin diktatörce uygulamalarını hep birlikte izliyoruz. Açık açık buradan söylüyorum, siz bunu yapmakla 'Hayır' kampanyasına destek oluyorsunuz.



DİKTATÖRCE UYGULAMA


Onlarda 'Hayır' demek serbest, 'Evet' demek yasak. Uygulanan bu çifte standart Avrupa'nın demokrasisine, insan hakları savunuculuğuna büyük zarar veriyor. Terör örgütleri FETÖ, PKK ve yandaşları Avrupa'da elini, kolunu sallayarak gezecek, her türlü propagandayı yapacak, 'gıkın çıkmayacak', Türkiye'den bakanlar gidince, milletvekilleri gidince onlara izin vermeyeceksin, yok böyle yağma, ne yaparsanız yapın, vatandaşlarımızla buluşmamıza asla engel olamayacaksınız.



GEREKEN YAPILACAK


Hollanda, bütün uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak, Bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Şunu herkes bilmelidir, Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir. Aman tahriklere kapılmayın, provokasyona gelmeyin. Sizin vereceğiniz en güzel cevap 16 Nisan'da 'Evet, evet, evet' cevabıdır."






#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Hollanda
7 yıl önce