|

AFAD’a tam yetki

AFAD, asli görevi olan kriz yönetimini, Ulusal Operasyon Sistemi’yle somutlaştırıyor. AFAD’ın yöneteceği sistemle, bütün kurumlar koordine edilerek adeta tek afet ekibi haline getiriliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:40 - 7/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ocak 2015'te Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Ulusal Operasyon Sistemi'ni hizmete aldı. Avrupa ve Ortadoğu'da ilk kez AFAD'ın hayata geçirdiği sistemle kurumlar arası koordinasyon eksikliği ve yetki çatışmaları son buluyor.



28 GRUBA BÖLÜNDÜ


Sisteme göre, olası krizler sonrası her kurum AFAD koordinasyonu dahilinde verilen süre ve sıralamaya göre hareket edecek. AFAD afet anında ilgili kurum ve kuruluşlar ile STK'ları, 28 hizmet grubu içerisinde harekete geçirecek. Her hizmet grubunun önceden belirlenmiş sorumlulukları ve rol dağılımı önceden belirlenip ilgililere bildirilecek.



İKİNCİ AYAK EĞİTİM


AFAD, sistemi yerleştirmek için ilk olarak valileri ve yerel yetkileri eğitime aldı. İçişleri Bakanlığı tarafından Antalya'da organize edilen eğitimde, afet ve acil durumlarda görev alacak mülki idare amirlerine planlama ve uygulama eğitimi veriliyor.


#Ulusal Operasyon Sistemi
#afad
#Avrupa
9 yıl önce