|

Adliyede görev değişimi

En kritik FETÖ ve darbe girişimi soruşturmalarının yürütüldüğü Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’na, Akıncı Davasını açan Başsavcıvekili Ramazan Dinç ile başsavcı vekilleri Mehmet Odabaşı ve Ender Coşkun görevlendirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:39 - 26/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Başsavcı Yüksel Kocaman’ın  imzasıyla yeni iş bölümü yayımlandı.
Başsavcı Yüksel Kocaman’ın imzasıyla yeni iş bölümü yayımlandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) iki hafta önce yayımladığı kararnameyle Ankara Adliyesi’nde de önemli değişiklikler yapılmış, kritik savcılar terfi ettirilmişti. Dün de Başsavcı Yüksel Kocaman’ın imzasıyla yeni iş bölümü yayımlandı. Buna göre, kararnameyle Başsavcıvekili olan darbenin merkez üssü Akıncı Hava Üssü’ne ilişkin iddianameyi hazırlayan Ramazan Dinç ile Başsavcıvekilleri Ender Coşkun ve Mehmet Odabaşı en kritik soruşturmaların yürütüldüğü Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’na bakmakla görevlendirildi.

YÜCEL BİLİŞİM’E BAKACAK

FETÖ’nün en büyük finansörü firari Akın İpek’in sahibi olduğu Koza-İpek AŞ ve bağlı şirketlerine ilişkin davayı açan Başsavcıvekili Musa Yücel, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu ile Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Bürosu’na bakmakla görevlendirildi.

Öte yandan, Anayasal Büro’da daha önce 57 savcı görev yapıyordu. Yeni iş bölümüne göre ise söz konusu büroda 49 savcı görev yapacak. İş bölümündeki en önemli değişikliklerden birisi de Anayasal Büro savcısı Serdar Coşkun’un Askeri Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevlendirilmesi oldu. Coşkun, FETÖ’nün çatı yönetimine ilişkin teröristbaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 73 sanık hakkında dava açmıştı. Ayrıca yine Kozmik Oda ve usulsüz dinlemeler gibi önemli soruşturmalara bakan savcı Tekin Küçük de Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosu’nda görevlendirildi.

#FETÖ
#Adliye
#Hukuk
7 yıl önce