|

Adalet Bakanı: Deliller DEAŞ'ı gösteriyor

Yılbaşı gecesi Ortaköy'de bir gece kulübüne saldırı düzenleyen teröristin yakalanmasına dair açıklama yapan Adalet Bakanı Bozdağ, "Ortaya çıkan bütün veriler DEAŞ terör örgütünü işaret ediyor. DEAŞ'a dair önemli bilgilere ulaşılacağına inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak
10:02 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:37 - 18/01/2017 Çarşamba
AA
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme dair açıklama yaptı. Reina saldırısını düzenleyen teröristin önceki gece Esenyurt'ta yakalanmasına ilişkin değerlendirme yapan Bozdağ, "Ortaya çıkan bütün veriler DEAŞ terör örgütünü işaret ediyor" şeklinde konuştu. FETÖ darbe girişiminin kilit isimlerinden Adil Öksüz'ün birileri tarafından saklandığına inandığını belirten Bozdağ, "Adil Öksüz'ün Türkiye dışına çıktığına ihtimal vermiyorum" ifadelerini kullandı.





Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



Reina saldırısını gerçekleştiren teröristin yakalanması


"Bütün imkanları seferber ederek, kameralardan tutun dijital verilere kadar en ince detayına kadar değerlendirmek suretiyle teröristi adeta izlerine baka baka takip ettiler ve neticede yakaladılar. Bu, polis teşkilatımızın büyük başarısıdır. DEAŞ terör örgütü ile bu eylemin bağlantısı güneş gibi ortada. Zaten ortaya çıkan şu ana kadar bütün veriler de DEAŞ terör örgütünü işaret ediyor.







FETÖ ile mücadele


Adil Öksüz darbe girişiminde kilit bir isim. Adil Öksüz'ün birileri tarafından saklandığını düşünüyorum. Ben Adil Öksüz'ün kafasını bulunduğu yerden çıkarma ihtimali olduğunu pek düşünmüyorum. Ama eninde sonunda Türk polisi ya da jandarmamız Adil Öksüz'ü saklandığı ilde bulacak. Adil Öksüz'ün Türkiye dışına çıktığına ihtimal vermiyorum.



Anayasa'da 2. tur görüşmeleri


CHP ile bizim ayrıştığımız temel noktalardan birisi, esasında bu değişikliği anlamadığı temel noktalardan birisi bu: Onlar sanıyor ki biz bu değişikliği kendimiz için veya Cumhurbaşkanımız için istiyoruz. Biz bunu kendimiz veya Sayın Cumhurbaşkanımız için değil, Türkiye için istiyoruz. Bu meseleyi şahıs meselesi gibi görmedik. Türkiye'de siyasi bir istikrarsızlık yaşanmış. 1960 ile 1980'e baktığımızda, 3 dönem tek başına iktidar var onun dışında hep koalisyon. Biz son 15 yılda 7 tane hükümet kurmuşuz. Dolayısıyla siyasi istikrar ihtiyacı Türkiye'de çok açık bir şekilde var. Parlamenter sistem her zaman tek başına iktidar çıkarmıyor. Türkiye'de bundan sonraki dönemlerde her zaman Tayyip Erdoğan gibi güçlü liderler olmayabilir. Öyle bir sistem koyalım ki, o sistem daima güçlü iktidarlar kursun.



Karanlık güçlerin operasyon çekemeyeceği bir sistem olsun istiyoruz. Kirli güçlerden iktidar belirleme yetkisi alınıyor. Halka rağmen iktidar değişikliği olmayacak.



Türkiye'nin etrafı yangın yeri. Türkiye'nin iktidarının istikrar merkezi olması çok önem arz ediyor. Geçmişte merhum Erbakan ile merhum Türkeş daha işin başında sistem değişikliği istemişler. Merhum Özal ile merhum Demirel de tek başlı yürütme sistemi işlemişler. Merhum Özal'la Demirel'in gücünü kaybettiği dönem bunu istediğini görüyoruz. Merhum Erbakan ile merhum Türkeş'in gücünün yetmediği dönem bunu istediğini istiyoruz. Bizim bunlardan farkımız, gücümüzün olduğu dönemde istiyoruz.



Anayasa değişiklik teklifi görüşmeleri


Bunun 340 ile 347 arasında bir oyla geçeceği şeklinde bir kanaatim var, ikici turda herhangi bir olumsuzluk beklemiyorum."






#Bekir Bozdağ
8 yıl önce