|

Abilerin Bank Asya vurgunu

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ Darbe Girişimi Komisyonuna önemli açıklamalarda bulundu. Karadağ ”Abi takımı Bank Asya’da manipülasyon yapmışlar, millete hisseyi alın dedikleri dönemde kendileri çıkmışlar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 03:37 - 23/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'cülerin Bank Asya hisseleri üzerinden spekülasyonlar yaptıklarını belirten Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ”Abi takımı millete hisseyi alın dedikleri dönemde kendileri çıkmışlar ve hissede büyük düşüş yaşanmış” dedi. Karadağ, 15 Temmuz FETÖ'cü Darbe Girişimi'ni Araştırma Komisyonunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Üst düzey FETÖ yöneticilerinin çok yüksek maaşlarla Borsa İstanbul yönetiminde yer aldıklarını bunların 15 Temmuz darbe girişiminden önce Nisan ayında tasfiye edildiklerini söyleyen Karadağ, “Buna kızdıkları için darbe gecesi en çok askerle Borsa İstanbul'u bastılar. Türksat'a yayınları kesmeye bile bu kadar darbeciyle gitmediler” diye konuştu.



HARAÇ VERMEYENE TERS KUVVET


FETÖ'nün, prestij şirketlerin listesini elinde bulundurmak amacıyla Borsa İstanbul'da konuşlandığına dikkati çeken Karadağ,


“Örgütün çıkarları doğrultusunda ekonomik gücü kullanmışlar. Kendileriyle işbirliğine gitmeyen himmet veya haraç adına her ne denirse bunları yerine getirmeyen şirketlere ters yönlü kuvvet uygulamışlar” ifadelerini kullandı.



EKONOMİDEKİ DARBE DEVAM EDİYOR


Şu anda dolar üzerinden ekonomik darbenin devam ettiğini söyleyen Karadağ, “Ekonomik darbe girişimi teşebbüslerin olacağını düşünüyoruz ama bunda başarılı olacaklarını düşünmüyoruz. Bunda da ekonomik yapılanmamızın etkisi var” şeklinde konuştu. FETÖ'cülerin Bank Asya hisseleri üzerinden spekülasyonlar yaptıklarını vurguluyan Karadağ şu ifadeleri kullandı: “Abi takımı Bank Asya'da manipülasyon yapmışlar, millete hisseyi alın dedikleri dönemde kendileri çıkmışlar ve hissede büyük düşüş yaşanmış. O yatırımcılar büyük zarar etmiş. Bu raporla tespit edildi.”



#Bank Asya
#FETÖ
8 yıl önce