|

AB’den FETÖ itirafı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk kez üst düzey bir AB yetkilisi, FETÖ'nün darbe girişimindeki rolünü kabul etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:05 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Belçika'da yayın yapan haftalık dergi Knack'a konuşan AB Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, “Darbe girişimine ilişkin dışarıdan çok az empati gördüklerini söyleyen Türklerin bu konuda haklılık payı var. Desteğimizde daha cömert olabilirdik” dedi.



Avrupa'nın darbe girişimini hafife aldığını kaydeden AB yetkilisi, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gülen hareketinin darbe girişimindeki rolüne ilişkin açıklamalarının tamamen manasız olmadığı artık açık. ABD'deki araştırmalar temelinde, hareketin darbede kesinlikle rol oynadığına ilişkin artan işaretler var” diye konuştu. Timmermans'ın açıklamalarıyla üst düzey bir AB Komisyonu yetkilisi, ilk kez FETÖ'nün darbe girişimdeki rolünü kabul etmiş oldu. Knack ise röportajın girişinde, “Fetullah Gülen'in günleri sayılı. ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Gülen hareketinin liderini iade edebileceğini söyledi. AB Komisyonu da buna karşı görünmüyor” yorumu yaptı.


#Avrupa Birliği
#Frans Timmermans
#FETÖ
8 yıl önce