|

ABD yargısı alet edildi

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapıldı. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/09/2017 Salı
Güncelleme: 02:29 - 12/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,

Bozdağ, “Türk ekonomisi bozulsun diye beklentisi olanlar var. Hem içerde hem dışarda kirli algı operasyonları yapılıyor. Son açıklanan rakamlar bu algı operasyonlarını bir nevi yalanlamıştır” dedi.Kılıçdaroğlu’nun ‘terörü 4 yılda bitiririm’ sözünü eleştiren Bozdağ, “4 yıl içinde terörü bitirecekse koluna taktığı kişilerden başlaması lazım” diye konuştu. FETÖ’nün Rıza Sarraf üzerinden görmek istediği hesaba ABD yargısının alet edildiğini vurgulayan Bozdağ, “Zafer Çağlayan Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarlarını korumuştur. Kirli bir oyunun parçası bu. Ortada mesnetsiz ve yanlı bir iddianame var. Bu iddianameyi kabul etmemiz mümkün değildir. Buradan ABD yetkililerine seslenmek isterim; Bu ilişkilere zarar verilmek isteniyor. Bu ilişkileri bozmak isteyen çevrelerin hesaplarına izin verilmemeli” dedi.

Irak'ın kuzeyinde yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun kimseye faydası olmadığını vurgulayan Bozdağ şöyle konuştu: “Bu referandumun Barzani'ye bir faydası yoktur, bölgede yaşayan Kürtlere de bir faydası yoktur. Sayın Barzani'ye benim çağrım, yeniden gözden geçirip bu referandumu iptal etmeleridir"

#Bekir Bozdağ
#ABD
#Hukuk
7 yıl önce