|

ABD empati yapmalı

ABD’deki temaslarını tamamlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, ABD’li mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, “Beyaz Saray bombalansa ve Obama’ya suikast düzenlense bu kişi de Türkiye’de bulunsa ve Türkiye onu iade etmezse ne düşünürsünüz? ABD biraz empati yapmalı” dediği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2016 Pazar
Güncelleme: 00:08 - 30/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in iade edilmesi için temaslarda bulunmak üzere ABD'ye giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın mevkidaşı Loretta Lynch ile yaptığı görüşmelerin perde arkası ortaya çıktı. Bakan Bozdağ'ın görüşmeleri sırasında Lynch'e, “Beyaz Saray bombalanmış olsa ve Obama'ya suikast düzenlense bu kişi de Türkiye'de bulunsa Türkiye bunu iade etmezse ne düşünürsünüz? ABD hükümeti ve ABD halkı biraz empati yapmalı” dediği öğrenildi. Lynch'in ise Bozdağ'ın bu sözleri karşısında, “Biz, Türkiye'ye yardım etmek istiyoruz. Ancak bu tür mesajlar sanki ABD Türkiye'ye yardımcı olmuyormuş izlenimi doğruyor” dediği belirtildi.



TÜRKİYE'YE YAPTIKLARINI YAPABİLİRLER!


Bozdağ'ın Lynch'e ABD'deki FETÖ yapılanmasını hatırlatarak, “18 yıldır ABD'de faaliyet gösteriyorlar. Türkiye'de 40 yılda ağlarını ördüler. ABD'ye de Türkiye'ye yaptıklarını yapabilirler” uyarısında bulunduğu öğrendildi. Lynch'in Bozdağ'a cevaben 6 savcının Gülen dosyasını takip ettiğini belirterek, “Dosyadaki delilleri tek tek inceliyoruz” dediği öğrenildi. Öte yandan Adalet Bakanlığı kaynakları, Gülen dosyasının kısa sürede mahkemeye gönderilmesini bekliyor.



İLK KEZ YÜZYÜZE KONUŞTUK


ABD'deki görüşmelerini değerlendiren Bakan Bozdağ da, Adalet Bakanı Lynch ile ilk kez bir iade sürecini yüz yüze görüştüğünü hatırlatarak "Zannediyorum, ABD Adalet Bakanı da bir iade görüşmesi için ilk defa bakan ağırlamamıştır. Bu, Türkiye'nin iade sürecine verdiği önemi gösteriyor" ifadelerini kullandı.



"Gülen, Türkiye için bir güvenlik tehdididir. ABD için de kamu düzenini bozucu bir tehdittir" değerlendirmesinde bulunan Bozdağ, bu sebeple Gülen'in geçici tutuklanmasını, iade maksadıyla tutuklanmasını ve iade sürecinin hızlandırılmasını talep ettiklerini belirtti. Bozdağ, bu görüşmeler vesilesiyle FETÖ ile ilgili konuları ABD'li ilgili muhataplarına birinci elden aktarma imkanı bulduğunu belirterek, “Birbirimizi daha iyi anladığımızı düşünüyorum. Sürecin hızlandırılması talebimizi birinci elden ilettik” şeklinde konuştu.


#Bekir Bozdağ
#Beyaz Saray
#FETÖ
8 yıl önce