|

99 oyunu deşifre oldu

FETÖ’nün örgüt abilerinin TSK’daki üyelerle kurdukları iletişimi gizlemek için kullandığı yöntemi anlatan itirafçı Üsteğmen M.G, "Abi'lerin telefonlarını son iki rakamı 99’a tamamlanacak şekilde kodlayarak kaydediyorduk" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:34 - 2/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
M.G, 'abi'lerin kendilerine sadece ankesörlü telefon kullanmalarını söylediğini anlattı.
M.G, 'abi'lerin kendilerine sadece ankesörlü telefon kullanmalarını söylediğini anlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Bürosu'nun talimatıyla yürütülen soruşturmada geçtiğimiz günlerde İstanbul merkezli 30 ilde operasyon düzenlendi.



21 KİŞİ TUTUKLANDI


Operasyon kapsamında Bylock ve Chat programı kullanıcısı oldukları tespit edilen 31 şüpheliden 21'i tutuklandı. 10 şüpheli ise yurt dışı çıkış yasağı koyularak serbest bırakılırken, aramalarda bulunamayan 22 firari şüpheli hala aranıyor. Soruşturma kapsamında şüpheli isimlerden bir tanesi olan Üsteğmen M.G itirafçı oldu. Savcılıkta ifadesi alınan M.G, TSK'daki örgüt üyeleri ile örgüt 'abi'leri arasında nasıl ilişki kurulduğunun şifrelerini verdi.



99'A TAMAMLANIYORDU


M.G, FETÖ 'abi'lerinin talimatıyla askeri okula girmeden cep telefonlarını ve telefon numaralarını değiştirdiğini söyleyerek, "Ayrıca aile bireylerimizin telefon numaraları da değiştirildi. Kesinlikle cep telefonundan aramamamızı, ankesörlü veya kontörlü telefon kullanmamızı söylediler. Buluşmaları da 'Çay içelim mi, halı saha maçı yapalım mı' şeklinde ifadelerle ayarlıyorduk" dedi.


M.G, ifadesinin devamında Isparta'da görevliyken Erdem ve Hüseyin isimli FETÖ 'abi'leriyle görüştüğünü belirterek, FETÖ'nün TSK'daki üyeleriyle kurduğu bağın nasıl gizlendiğini gün yüzüne çıkardı. M.G, "Bu şahıslar bize ilk hafta sonu Kızılay'da metro çıkışında olacaklarını söylediler. Ayrıca telefon numaralarını, cep telefonumuza son iki numarasını 99'a tamamlanacak şekilde kodlayarak kendi telefonlarımıza kaydetmemizi istediler" dedi.


#FETÖ
#İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
#TSK
8 yıl önce