|

81 il emniyet müdüründen 75’i FETÖ’cüydü

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Eski Emniyet Genel Müdürü ve darbe girişimi sırasında Ankara Valisi olan Mehmet Kılıçlar'ı dinledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:10 - 2/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Darbe gecesi yaşadıklarını anlatan Kılıçlar, konuşmasının ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Kılıçlar, 2011 ve 2012 yıllında terörle mücadeleyi yoğunlaştırdıklarını, 2013 yılında da 3-4 ay gezi olaylarıyla mücadele ettiklerini anlatarak, kendisinin etrafındaki yapının da ne olduğunu bildiğini ancak tek başına mücadele edebilecek konumda olmadığını kaydetti.



ATAMALARINI BEN YAPMADIM


Yapılanmaya ilişkin ilgilileri uyardığını dile getiren Kılıçlar, şöyle devam etti: “Göreve başlarken FETÖ'cü il müdürü sayısı belki 65'ti, benim zamanımda 75'e çıktı ama bunların atamasını ben yapmadım. Ben sadece uyardım, benim uyarılarım dikkate alınmadı. O zamanki bakanımız İdris Naim Şahin, şu anda içeride olan Ahmet Pek, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, bununla önceden tanışıklığı olan bir bakanımız. Çoğu işleri beni baypas ederek, onlar görüşerek bu atamalarla ilgili konuları hallettiklerini düşünüyorum. Çünkü sayın bakandan bazen bize liste gelirdi, 'Şu şuraya, şu şuraya, bunlar buraya atanacak, Mehmet bunları yaz getir' derdi. 'Efendim şu olmaz, bunun şöyle bir şeyi var' dediysek de neticede karar siyasi iradenin. Benim orada 4-5 tane daire başkanı ve il emniyet müdürünün atamasına vesile olduğum olmuştur, onların da hepsi 17-25 Aralık sonrasında görev yapmaya devam ettiler."


#Mehmet Kılıçlar
#Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu
#FETÖ
8 yıl önce